Gălăţenii de la CSU, MEDALII la Cupa Europei la NAVOMODELISM

Gălăţenii de la CSU, MEDALII la Cupa Europei la NAVOMODELISM
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

"Cupa Europei" intercluburi la navomodele Clasa C (machete), competiţie care a contat şi pentru "Cupa României", a avut loc la Timişoara şi a avut expuse zeci de machete dintre cele mai renumite din lume. La acest eveniment au participat sportivi de la opt cluburi din ţară şi alte şapte din Europa, printre care s-au aflat şi cei de la CSU Galaţi.

Cu o concurenţă puternică în ambele competiţii, gălăţenii au reuşit să câştige şapte medalii de aur la Cupa României, prin Daniel Ciosu (patru), Marian Hârţan, Cătălin Lificiu şi Adrian Postea - câte una. 

În competiţia europeană a fost prezentate 135 de modele, navomodeliştii români obţinând 38 de medalii din cele 130 puse în joc. Clubul gălăţean a cucerit şase medalii, prin Ciosu (un aur, două argint), Hârţan, Lificiu şi Postea - câte un argint.

Iată câteva dintre modelele prezentate în cele două competiţii: diorama „În port”, Dreadnought, Royale Caroline, Hood sau Bricul Mircea, acesta din urmă aducându-i lui Ciosu titlul de campion naţional, încă de la prima expunere, la „naţionalele” de la Galaţi, din luna iulie.

În ceea ce priveşte perioada următoare, sportivii gălăţeni vor intra în vacanţă doar din punct de vedere competiţional, ei continuându-şi munca în atelier la machetele pe care le au în lucru. „Avem o scurtă vacanţă, apoi ne vom continua activitatea în atelier, pentru a ne îmbunătăţi lucrările sau pentru a le finaliza pe cele începute deja”, a spus Daniel Ciosu, liderul secţiei de navomodelism.

Citit 1510 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2015 12:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.