Splendidă performanţă a ŞAHULUI gălăţean: MEDALIE la Campionatul European

Splendidă performanţă a ŞAHULUI gălăţean: MEDALIE la Campionatul European
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe parcursul a zece zile, în oraşul Porec, din Croaţia, s-au desfăşurat întrecerile celei de-a a 25-a ediţii a Campionatului European de şah pentru juniori. Au participat practicanţi ai sportului minţii de pe bătrânul continent cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani. Delegaţia României a fost alcătuită din 24 de juniori, patru dintre aceştia provenind de la cluburile gălăţene.

O performanţă excelentă a realizat-o Dragoş Andrei Antonică, care a reprezentat Clubul Diana (antrenori Mihai Tufă, Viorel Adrian Ciobanu şi Elena Gherman). Dragoş a evoluat la categoria 10 ani, într-o companie extrem de numeroasă - 97 de participanţi. Gălăţeanul nostru a cucerit 7 puncte, din 9 runde, performanţă care i-a adus medalia de argint. Antonică a obţinut şase victorii, la reprezentanţii Belgiei, Turciei, Ungariei şi Rusiei (trei), şi două remize, la concurenţii din Azerbaidjan şi Bulgaria. Gălăţeanul a avut o singură înfrângere, la un jucător din Rusia - care a şi devenit campion continental la această categorie de vârstă.

Ceilalţi trei gălăţeni au luptat din greu cu zecile de adversari, finalmente ocupând poziţii onorabile în clasamentele competiţiei. Astfel, Ioana Bianca Chicăroşie a ocupat locul 14, cu cinci puncte (categoria 8 ani - 49 de participante), Raisa Georgiana Vulpe - locul 27, cu cinci puncte (categoria 10 ani - 73 de participante) şi Bogdan Gabriel Alexandrescu - locul 59,  cu trei puncte (grupa 8 ani - 67 de participanţi). Toţi aceşti sportivi sunt legitimaţi la Clubul Genius, antrenaţi de Florin Păunescu şi Ionel Covrig.

Alţi doi sportivi români au venit acasă cu medalii: Mihnea Ionuţ Ognean (Tg. Mureş) - argint la categoria 12 ani (110 participanţi) şi Mihaela Ioana Trifoi (Sighetu Marmaţiei) - bronz la 10 ani (73 de participante).

Citit 1639 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2015 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.