OŢELUL, în luptă cu adversarii şi problemele financiare

OŢELUL, în luptă cu adversarii şi problemele financiare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 11,00, gălăţenii joacă, pe teren propriu, cu SC Bacău * "Avem nevoie de atitudine pentru a face faţă acestui meci", a declarat Cristi Munteanu, directorul sportiv al clubului


Echipa de fotbal Oţelul Galaţi va juca sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 11,00, pe teren propriu, cu SC Bacău, în cadrul etapei a şasea a ligii secunde de fotbal. Pe lângă nivelul valoric ridicat al echipei adverse, Oţelul se confruntă şi cu problemele financiare. "Întâlnim o echipă foarte bună, omogenă, care joacă de multă vreme împreună şi care a eliminat Craiova din “Cupa României”. Este o grupare matură comparativ cu echipa noastră, care este foarte tânără. Sper că vom avea atitudinea necesară să facem faţă acestui meci, care va fi unul foarte greu, iar suporterii să fie alături de noi şi să ne susţină", a declarat Cristi Munteanu, directorul sportiv al clubului. Totodată, acesta a precizat că toţi jucătorii Oţelului sunt apţi pentru partida cu Bacăul.

Un sprijin financiar, mic, dar foarte important, vine din partea suporterilor, care încearcă prin vânzarea programelor de meci să contribuie la bugetul echipei. “Preţul programului neoficial de meci va fi de 2 lei, iar toţi banii strânşi cu această ocazie vor fi donaţi clubului Oţelul, sub diferite forme. La meciurile trecute, roş-alb-albaştrii din tribună şi peluze au surprins plăcut, cumpărând toate exemplarele disponibile, ba chiar unii donând mai mult decât suma cerută pentru publicaţie”, se arată pe siteul suporterilor dunareabatrana.ro.

Preţul biletelor de acces pe stadion este de 2 lei la peluză, 5 lei la tribuna I şi 10 lei la tribuna 0. Biletele se pot procura de la două case de bilete, care vor fi deschise între orele 8,00 şi 12,00.

Alte patru partide ale etapei, ACS Berceni - Rapid Suceava, CS Baloteşti - Bucovina Pojorâta, Farul Constanţa - Dacia Unirea Brăila şi Ceahlăul Piatra Neamţ - Dunărea Călăraşi, se vor disputa astăzi, de la ora 11,00. Meciul Rapid - FC Academia Clinceni, încheiat cu scorul 1-0, s-a jucat joi seara.

Speranţe mici de la drepturile TV

Deşi luni spre seară era programată la FRF deschiderea plicurilor cu ofertele de cumpărare a drepturilor de televizare pentru liga secundă, nici până vineri forul condus de Răzvan Burleanu nu a făcut vreun anunţ pe această temă. La începutul săptămânii, Gabriel Berceanu, directorul departamentului de comunicare al FRF, a declarat pentru liga2.ro că numele câştigătorului drepturilor TV pentru următorii trei ani va fi anunţat în zilele următoare: "Licitaţia s-a închis duminică. În câteva zile se va decide televiziunea care va transmite meciurile din Liga 2".

Sursele "Vieţii libere" din rândul conducătorilor de cluburi din eşalonul secund susţin că sumele oferite sunt derizorii, iar cei din FRF ezită să le facă publice, tocmai din acest motiv.

"Din ce am auzit, nu ne scoatem nici banii pe energia electrică consumată de carul tv la transmisie, atât de mici ar fi sumele. Se tem de acuzaţiile noastre probabil, de întâzie cu promisul comunicat, trag de timp pentru a găsi soluţii", ne-a spus un conducător de club din Liga a II-a, sub protecţia anonimatului. Printre cluburile care aveau nevoie uriaşă de bani din drepturile tv se află şi Oţelul Galaţi, echipă care a putut face deplasarea etapa trecută la Suceava doar datorită colectei pe care au făcut-o suporterii săi.

Citit 1477 ori Ultima modificare Vineri, 02 Octombrie 2015 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.