VIDEO/ Fetele de la Phoenix au CÂȘTIGAT un meci de poveste

VIDEO/ Fetele de la Phoenix au CÂȘTIGAT un meci de poveste
Romina Filip, eroina echipei Phoenix
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* "Victoria este a echipei, nu a mea”, a declarat Romina Filip, cea care a umplut Sala Sporturilor de bucurie * Eugenio Rodrigues a debutat cu dreptul în postura de antrenor principal al echipei Phoenix


Echipa de baschet feminin Phoenix “U” a produs surpriza începutului de campionat. Phoenix a învins, sâmbătă, cu scorul de 77-75 (46-37), formaţia Univ. ICIM Goldiş Arad, în prima etapă a Ligii Naţionale de baschet feminin (LNBF), printr-un coş reuşit în ultima secundă de Romina Filip. Acesta este primul meci câştigat de Phoenix în faţa Aradului, de la debutul baschetului feminin gălăţean în LNBF, în sezonul 2013-2014.

Phoenix s-a desprins de pretendenta la podium în minutul doi de joc (6-4)  şi a preluat controlul, intrând la pauză cu 9 puncte în avantaj. La revenirea pe teren, în lotul gălăţean au fost ceva probleme în apărare, care le-au dat energie celor de la Arad, acestea reuşind să recupereze din diferenţă şi să încheie sfertul al treilea cu un avantaj de trei puncte. Echipa din Arad a preluat conducerea, cu  o desprindere la nouă puncte (70-61), dar gălăţencele au revenit în joc, şi când mai erau doar 15 secunde din meci, jucătoarea Chrisstasia Walter a egalat (75-75). Aradul a ratat o aruncare de trei puncte, care i-ar fi adus victoria, Romina Filip a recuperat mingea şi a pornit pe contraatac pasându-i Amandei Frost pentru o aruncare de trei puncte, ratată, dar mingea a fost recuperată de aceeaşi Romina, care a marcat coşul victoriei pentru Phoenix.

Antrenorul Eugenio Rodrigues s-a declarat foarte mulţumit de victorie, pe care o consideră ca fiind una de poveste. ”Să câştig primul meu meci în România, printr-un coş reuşit în ultima jumătate de secundă, de fapt, este ceva fantastic, de poveste. Victoria de astăzi este a întregului oraş. Am spus înaintea meciului că aveam şanse de 40 la sută să câştigăm, dar cu sprijinul suporterilor puteam ajunge la 50-50. Trebuie să mărturisesc că sprijinul fanilor a fost extraordinar. Ne-au susţinut, indiferent de evoluţia de pe teren. Avem un început de sezon foarte încărcat, cu echipe cotate mai bine decât noi, dar dacă vom juca aşa cum am făcut-o astăzi, cu aceeaşi intensitate, orice este posibil”, a spus Rodrigues.

Foarte emoţionată de reuşita sa, Romina Filip a spus că şi-a dorit din tot sufletul această victorie. ”Am crezut că îmi sare inima din piept. Mi-am dorit din tot sufletul să intre acea minge în coş. Victoria este a echipei, nu a mea”, a declarat Romina Filip, căpitanul echipei gălăţene. 

De la Phoenix s-au remarcat: MyNeshia McKenzie cu 24 de puncte şi 8 recuperări, Chrisstasia Walter (15 p, 8 r, 9 pase decisive), Amanda Frost (15 p, 5 pase decisive), Romina Filip (9 p, 6 r, 8 pase decisive), Cassie Rochel (8 p, 5 r, 4 pase decisive), Hanna Demeter (4 p), Andreea Creţu (2 puncte) şi Gabriela Necula (o recuperare).

Phoenix va susţine următorul meci, miercuri, în deplasare, la Universitatea Cluj.

 

Cos pentru victorie realizat de Andreea Romina Filip in ultima secunda de joc. CS Phoenix Galati - Universitatea Goldis ICIM Arad, 77-75 (26-18, 46-37, 56-59, 77-75) in prima etapa a Ligii Nationale de baschet feminin, sezonul 2015-2016

Posted by Marian Burtoi on Saturday, October 3, 2015

 

Energia a fost mai puternică

Echipa masculină a aceluiaşi club a fost învinsă, scor 72-62, în deplasare, de formaţia Energia Tg. Jiu, în prima etapă a Ligii Naţionale. Partida a fost controlată încă de la început de Energia, gălăţenii reuşind să se mai apropie de gorjeni spre finalul meciului, dar nu suficient ca să câştige. 

De la Phoenix s-au remarcat: Lemyk (22 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive), Milos Bojovic (19 p, 8 r), Taylor Rohde (9 p, 3 r), Jay Threatt (7 p, 3 r. 7 pase decisive), Vîrnă (3 p), Petică (2 puncte), Pesic (7 pase decisive). 

Florin Nini, antrenorul gălățean, care în urmă cu două sezoane era pe banca tehnică a gorjenilor, s-a declarat mulțumit de prestația elevilor săi. ”Pentru mine personal, meciul de sâmbătă a fost cât o victorie. Am întâlnit o echipă foarte puternică. Am lăsat deoparte diferențele de valoare și am luptat până la capăt. Au fost câteva erori, care ne-au împiedicat să reducem din diferența de scor, dar tinerețea și lipsa de experiență și-au spus cuvântul. Mă bucur că Vîrnă, Onea sau Petică progresează de la un meci la altul și arată că au potețial. Acest lucru ne dă speranțe că suntem pe drumul cel bun. Revenirea la Tg. Jiu a fost foarte emoționantă pentru mine. Publicul m-a aplaudat pe toată perioada partidei, ceea ce arată că dincolo de meseria de antrenor, sunt apreciat și ca om”, a spus Florin Nini.

Acesta le-a felicitat pe fete pentru victoria în fața echipei ICIM Arad. ”Totodată, vreau să le mulțumesc fetelor de la Phoenix, care mi-au făcut o mare bucurie prin victoria de sâmbătă. În urmă cu fix 15 ani (4 octombrie 2000- n.r.), clubul Phoenix făcea primul antrenament cu doi copii: Cristian Bulete și Andrei Antistescu. Acum, clubul nostru are două echipe care evoluează în prima ligă și alte zece la nivelul de copii și juniori”, a mai spus Nini, care este și managerul clubului Phoenix.

Următorul meci al băieţilor de la Phoenix va avea loc, sâmbătă, pe teren propriu, în compania formaţiei BCM U Piteşti.

 

Citit 1693 ori Ultima modificare Luni, 05 Octombrie 2015 10:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.