Arcada are obiective îndrăzneţe pentru noul sezon în Divizia A1 de volei
Foto: Radovici, De Pra, Martin, Despotovski şi Marquez (de la stânga la dreapta)

Arcada are obiective îndrăzneţe pentru noul sezon în Divizia A1 de volei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Anul trecut, tot pe vremea asta, Clubul Arcada îşi fixase ca obiectiv clasarea pe locul cinci, după ce obţinuse locul şapte în primul sezon în Divizia A1. Obiectivul a fost îndeplinit, şi echipa Galaţiului a obţinut calificarea într-o competiţie europeană.

În acest sezon, al cărui start are loc mâine, obiectivul este clasarea între primele patru echipe ale primei divizii. Conducerea clubului şi cea tehnică, dar şi numeroşii suporteri ai formaţiei consideră realizabil acest lucru.

Actuala campanie de transferuri a fost foarte bună, sub culorile Clubului Arcada urmând să evolueze nu mai puţin de cinci nou-veniţi, patru străini: Filip Despotovski (Macedonia) - ridicător, Caio de Pra (Brazilia) - trăgător fals, Victor Sysoev (Rusia) - trăgător secund şi Ivan Marquez (Venezuela) - centru, respectiv, românul Silviu Suson - trăgător secund (Unirea Dej). Şi-au prelungit contractele sârbul Nemanja Radovici şi Daniel Martin, ceilalţi componenţi ai lotului fiind jucător din „vechea gardă”: Dumitrache, Cerşemba, Paşcan, Zahar, Cristudor şi Pârvu - ultimii doi jucând pe postul de libero.

Program complet de pregătire

Realizarea unui obiectiv îndrăzneţ presupune şi o pregătire corespunzătoare. Marian Apostu, antrenor principal, secundul Nicuşor Harabagiu şi fizioterapeutul Eugen Pascale au „sunat adunarea” încă din 6 august. Antrenamentele au continuat cu asiduitate - cu accent pe acumulările fizice - iar după o lună a urmat o pregătire centralizată, un cantonament la Cheile Grădiştei, o perioadă foarte utilă în contextul general. Aici s-au urmărit acumulările tehnico-tactice, iar jocurile de verificare care au urmat au pus accent şi mai mult pe acest aspect, dar şi pe omogenizarea echipei. A fost o perioadă densă, cu nu mai puţin de zece jocuri de verificare. Au fost „dublele” din deplasare, la CSM Bucureşti şi Ploieşti, urmate de două turnee puternice, la Craiova şi Galaţi, cu câte trei meciuri fiecare.

„Ne aşteaptă meciuri foarte importante”

Turneul de la Galaţi i-a solicitat din plin pe jucătorii de la Arcada, oferind conducerii tehnice şi o serie de concluzii asupra evoluţiei de ansamblu. Pornind de la acestea, în cursul acestei săptămâni s-au analizat în detaliu comportările pe ansamblu, dar s-a urmărit şi eliminarea carenţelor semnalate. Astfel că meciul de debut, de mâine, să-i găsească pe gălăţeni într-o formă sportivă cât mai bună.

Despre actualul sezon ne-a vorbit şi antrenorul Marian Apostu: „Este un sezon cu multe examene. Mai întâi vom face rodajul în primele etape din campionat, apoi, la începutul lunii viitoare, ne vom prezenta, în premieră, în două meciuri din Challenge Cup, în care vom juca cu sârbii de la OK Novi Pazar (10-12 noiembrie, turul, la Galaţi, 17-19 noiembrie, returul). La începutul anului viitor, pe lângă partidele din Divizia A 1, vor veni şi meciurile din Cupa României. Sunt examene pe care, printr-o continuare a pregătirilor cu cea mai mare atenţie, putem să le trecem cu brio”, a declarat Apostu.

Arcada debutează în campionat, la Zalău

Primul examen are loc mâine, în deplasare, la Zalău, unde gălăţenii vor avea o adversară redutabilă - Volei Club Municipal. Este vicecampioana ediţiei precedente şi câştigătoarea „Cupei României”. Un meci foarte important, pe care „îl abordăm la victorie”, a mai completat tehnicianul gălăţean. Se ştie că de calitatea prestaţiei în debutul fiecărui sezon pot depinde şi evoluţiile viitoare.

Gălăţenii au plecat ieri la prânz spre celălat capăt de ţară, astăzi va avea loc un antrenament la ora jocului (ora 18,00), iar mâine - marea confruntare. Primul meci de pe teren propriu se va disputa pe 31 octombrie, cu Tricolorul LMV Ploieşti, echipă care s-a impus surprinzător, în faţa gălăţenilor, în „Cupa Arcada”.

Citit 1400 ori Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2015 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.