VOLEIBALISTELE de la CSU, meci cu peripeţii la Focşani. Scor schimbat de la 11-15 la 11-0!

VOLEIBALISTELE de la CSU, meci cu peripeţii la Focşani. Scor schimbat de la 11-15 la 11-0!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* O jucătoare de la CSU a fost trecută pe fişa de rotaţie cu alt număr decât cel de pe tricou * Arbitrilor le-a luat un set şi jumătate până să sesizeze anomalia


După trei victorii fără vreun set pierdut, când se putea crede că fetele de la CSU nu au adversar care să le pună probleme în eşalonul al doilea de volei, iată că a apărut un eveniment neplăcut şi, totodată, prima înfrângere. Gălăţencele s-au deplasat la Focşani, pentru un joc cu formaţia locală CSM LPS, şi au pierdut cu scorul de 1-3 (-21, -9, 12, -20).

Nu a fost o înfrângere firească, ci una care a venit după unele abateri de la regulament. În setul al doilea, urmărind rotaţia jucătoarelor, arbitrii au semnalat faptul că poziţia gălăţencelor în teren nu este corectă şi de aici au pornit parlamentările. În cele din urmă, s-a stabilit că „buba” este în tabăra gălăţeană. La serviciu ajunsese jucătoarea Ordeanu, cu numărul 7 pe tricou, cifra care nu era pe fişa (fluturaşul) de rotaţie. În partidele precedente evoluase cu numărul 6, dar la Focşani s-a mers cu un alt set de echipoament care nu avea tricoul cu cifra respectivă, iar antrenoarea Ileana Berdilă, din obişnuinţă, o trecuse cu acest număr. 

După îndelungi discuţii în care a fost consultat şi Silvian Lungu (Bucureşti) - membru al CCA al FR Volei, aflat la sală ca observator pentru cuplul de arbitri, care solicitaseră o avansare în  categorie, s-a luat hotărârea ca toate punctele realizate de gălăţence în setul respectiv să fie anulate, conform regulamentului. În acel moment, scorul era de 1-0 la seturi pentru gazde şi conducea CSU în setul doi cu 15-11. Astfel, jocul a fost reluat de la scorul de 11-0 în favoarea gazdelor, acestea făcând, cu mare uşurinţă, 2-0 la seturi (scor 25-9). CSU a câştigat setul trei, dar l-a cedat pe al patrulea şi meciul, explicabil după cele petrecute şi atmosfera creată.

Antrenoarea Ileana Berdilă şi-a asumat greşeala, dar îi acuză pe arbitri, ieşenii Iacob şi Samoilă, că nu au sesizat anomalia din startul meciului, Ordean evoluând şi în primul set. „Am greşit, recunosc şi că echipa noastră nu a făcut un joc bun. Dar de ce nu au sesizat că joacă cu alt număr timp de un set şi jumătate? Nu pot să nu-i suspectez că au aşteptat intenţionat un moment în care noi să fim la conducere, să creeze astfel un avantaj echipei gazdă. De altfel, astăzi (n.r. – luni) am trimis un memoriu la federaţie”, a spus Ileana Berdilă. Cei doi arbitri - dintre care secundul avea obligaţia de a verifica înaintea fiecărui set respectarea fişei de rotaţie - riscă o suspendare pentru şase luni.

Până la finele turului, CSU mai are de disputat un meci (acasă), cu CS SLEN Medgidia, dar va merge mai departe purtând şi povara acestei înfrângeri.

Foto Sonia Baciu

Citit 1535 ori Ultima modificare Luni, 16 Noiembrie 2015 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.