VOLEIBALIŞTII de la Arcada îşi joacă miercuri CALIFICAREA în Challenge Cup

VOLEIBALIŞTII de la Arcada îşi joacă miercuri CALIFICAREA în Challenge Cup
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În manşa secundă cu OK Novi Pazar din turul doi, echipa gălăţeană are nevoie să câştige minim două seturi pentru a evita „setul de aur”


Angrenaţi în campionat şi Challenge Cup, voleibaliştii gălăţeni de la Arcada au un program foarte încărcat în această perioadă. După prima manşă din competiţia europeană (turul II), încheiată în urmă cu exact o săptămână cu succesul alor noştri, scor 3-1, a urmat sâmbătă partida din campionat, cu Explorări Baia Mare, câştigată cu acelaşi scor, într-un meci contând pentru etapa a patra din Divizia A1. La nici 24 de ore de la acest succes, lotul echipei Arcada s-a îmbarcat în autocarul care i-a dus în Serbia. Luni la orele prânzului au ajuns în oraşul Novi Pazar, situat în sudul Serbiei. Un orăşel frumos, cu aproximativ 150.000  de locuitori, aflat nu departe de Kosovo. Aici va avea loc în această seară partida retur cu echipa locală OK, din Challenge Cup. „Am ajuns la destinaţie luni la prânz, iar după-amiază am şi programat primul antrenament. Un al doilea a avut loc marţi, la ora meciului. Toţi jucătorii sunt în condiţii optime pentru a depăşi cu bine şi acest nou examen. Am ajuns în Serbia cu gândul să câştigăm  cel puţin două seturi care să ne permită accederea în turul al treilea. Dacă va fi şi o victorie, cu atât mai bine”, a declarat antrenorul principal Marian Apostu.

La fel ca în campionatul Diviziei A1, victoriile din Challenge Cup la scorurile de 3-0 şi 3-1 se recompensează cu 3 puncte, iar la 3-2 învingătoarea primeşte două puncte şi unul învinsa. În cazul în care după amebele manşe se ajunge la egalitate în ceea ce priveşte punctele acordate după sistemul menţionat,  se va juca „setul de aur” pentru desemnarea echipei calificate. Astfel, setul pierdut acasă nu contează deloc pentru Arcada, care are trei puncte după prima manşă. Pentru calificare, echipa gălăţeană are nevoie fie de minim două seturi câştigate, fie să se împună în „setul de aur” în cazul în care va pierde cu 3-0 sau 3-1. Cum în prima manşă sârbii n-a puut să adune mai mult de 15 puncte în fiecare din seturile câştigate de Arcada, formaţia noastră are statut de favorită în partida din această seară. 

Stafful tehnic, format din Marian Apostu şi Nicuşor Harabagiu, a deplasat în Serbia 12 jucători: căpitanul Filip Despotovski, Caio de Pra, Ivan Marquez, Victor Sysoev, Radovici, Suson, Cristudor, Paşcan, Dumitrache, Cerşemba, Martin şi Zahar.

Întâlnirea OK Novi Pazar – Arcada Galaţi are loc în această seară, de la ora 20,00 (ora României), şi se va disputa sub conducerea unui cuplu de arbitri din Bulgaria şi Macedonia – Ilia Penkov şi Vlatko Ristovski.

Foto Sorin Pană

Citit 1008 ori Ultima modificare Marți, 17 Noiembrie 2015 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.