BASCHET MASCULIN/ Phoenix are ocazia revanşei în faţa clujenilor

BASCHET MASCULIN/ Phoenix are ocazia revanşei în faţa clujenilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de baschet masculin Phoenix "U" Galați va juca, astăzi, de la ora 18,00, la Sala Sporturilor ”Dunărea”, cu echipa „U” Mobitelco Cluj, într-un meci contând pentru etapa a noua a Ligii Naționale (LNBM). Partida va fi televizată de DigiSport3.

Phoenix vine după două înfrângeri consecutive şi abordează partida de pe locul al şaptelea, cu 11 puncte (trei victorii şi cinci înfrângeri), în timp ce U Cluj se află pe locul al patrulea, cu 12 puncte, dar cu un meci mai puțin disputat (cinci victorii şi două înfrângeri).

Cele două echipe s-au mai confruntat în acest sezon, în cadrul ”Cupei României”, ambele partide fiind adjudecate de echipa clujeană, 85-70 (acasă) şi 69-56 (în deplasare).

Antrenorul echipei Phoenix, Florin Nini, spune că ştie valoarea ridicată a adversarului, dar că are încredere că echipa sa poate obţine un rezultat favorabil. ”Ne dorim să continuăm seria evoluţiilor bune. Ştim valoarea adversarului din această seară, dar suntem un grup care a crescut de la un meci la altul şi, cu sprijinul publicului, pe care ni-l dorim cât mai numeros, sperăm să facem o figură frumoasă”, a declarat Nini.

Phoenix are parte din nou de modificări ale lotului. Dragoş Onea, juniorul de perspectivă al echipei gălăţene, se află în perioada de recuperare după o operaţie la genunchi (n.r. - cel puţin şase luni), astfel că tehnicianul Florin Nini s-a văzut pus în situaţia de a găsi alte soluţii viabile.

Săptămâna trecută, Nini anunţase că în lot a venit de la Dinamo israelianul de origine română Omer Tal, dar acesta a şi părăsit echipa gălăţeană. ”A venit la Galați, a stat cu noi o vreme, însă a ales să meargă acasă. Mi-a spus că nu este pregătit mental, că are probleme de adaptare. A optat să plece în Israel, după două experienţe mai puţin reuşite la Târgu-Jiu şi Dinamo, şi i-am respectat decizia. Noi avem nevoie de încă un jucător autohton, mai ales după plecarea lui Radu Vîrnă (n.r. - la Dinamo)”, a explicat Nini.

Citit 765 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2015 06:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.