BASCHETBALIŞTII de la Phoenix au CÂŞTIGAT duelul cu echipa Clujului
Foto: Foto Sonia Baciu

BASCHETBALIŞTII de la Phoenix au CÂŞTIGAT duelul cu echipa Clujului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de baschet masculin Phoenix U Galați a câștigat, vineri seară, cu scorul 85-79 (45-32), partida de pe teren propriu cu formația U Banca Transilvania Cluj, din etapa a noua a Ligii Naționale (LNBM).

Phoenix a avut un start încrezător, dominând prima parte a meciului și reușind să aibă un avand de până la 12 puncte la finele primului sfert, iar la pauză de 13 puncte. Clujenii au revenit în joc, apropiindu-se îngrijorător la doar 7 puncte (60-53, min 28 și 77-70, min 38), respectiv la 6 puncte când nu mai erau decât 58 de secunde din joc. Phoenix a arătat maturitate, reușind să gestioneze momentele dificile și să încheie meciul cu o victorie frumoasă și importantă.

Antrenorul echipei Phoenix Florin Nini spune că echipa din Cluj a subestimat valoarea gălățenilor, lucru care a dus la rezultatul final. ”Clujul, pentru că ne-a învins de două ori (n.r. în Cupa României), ne-a subestimat, iar acest lucru i-a costat. Mă bucur că am avut ocazia să ne luăm revanșa, chiar dacă vorbim de competiții diferite”, a spus Nini.

Acesta s-a declarat mulțumit de performanța echipei sale, dând credit jucătorilor români de pe bancă. ”Întotdeauna banca ne dă credit, ne ajută din orice punct de vedere. După meciul de la Oradea s-a văzut că începem să avem o rotație mai mare, s-a văzut că jucătorii români încep să aibă un cuvânt de spus. Astăzi am fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului, ne-am dorit încă de la început să luptăm cu o echipă puternică, așa cum este cea de la Cluj. Mă bucur că băieții au avut o atitudine deosebită, este meritul lor, au arătat caracter și determinare. În această seară am arătat cu adevărat ca un grup ”teren-bancă-public”. Publicul începe să simtă baschetul, iar sala să devină din ce în ce mai plină și mai zgomotoasă, iar aceste lucruri ne aduc satisfacții tuturor, mie personal, jucătorilor, dar și celor care investesc și celor care cred în noi”, a încheiat Nini.

Cea mai frumoasă fază a meciului i-a aparţinut lui Petică (foto), la finalul sfertului al treilea, când a primit mingea în alergare şi a finalizat printr-o aruncare la coş pe deasupra vedetei clujene Kyndall Dykes, păstrându-şi concentrarea şi pentru aruncarea liberă de care a beneficiat în urma acestei faze. “A fost un meci cu mult mai greu decât o arată scorul, dar a fost unul frumos”, a declarat Petică, unul dintre jucătorii români importanţi ai echipei Phoenix, crescut şi format la clubul gălăţean.

Pentru Phoenix au evoluat Threatt (19 puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive), Bojovici (18-4-5), Pesici (18-2-4), Lemyk (15-8-3), Petică (7-4-3), Tresac (5-2-1), Pârlog (2-1-0), Rohde (1-0-0) şi Borşa (0-2-0).

După această etapă, Phoenix a acumulat 13 puncte, din patru victorii şi cinci înfângeri, şi are un procentaj al victoriilor de 44 la sută.

Următorul meci al echipei Phoenix se va disputa sâmbătă, 28 noiembrie, în deplasare, cu formaţia BC Mureş Tg. Mureş.

Citit 1164 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2015 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.