La Stadionul OŢELUL, miercuri, ADUNAREA! Se joacă derbiul Dunării de Jos
Foto: Cosmin Miron şi bucuria golului marcat împotriva brăilenilor, la meciul de Cupă

La Stadionul OŢELUL, miercuri, ADUNAREA! Se joacă derbiul Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Rivalitatea fotbalistică dintre gălăţeni şi brăileni îşi are programat în această seară un nou episod, Oţelul şi Dacia Unirea urmând să se dueleze sub lumina instalaţiei de nocturnă a stadionul din Ţiglina în cadrul etapei a trei din returul sezonul regulat al ligii secunde.

Oţelul se află într-o situaţie ingrată în clasament, este penultima, cu doar un singur punct mai mult decât ocupanta ultimul loc, cel care înseamnă retrogradarea directă după sezonul regulat. Astfel, sub presiunea scurgerii etapelor, fiecare meci are miză uriaşă pentru echipa gălăţeană, obligată să adune cât mai repede punctele necesare măcar pentru a se îndepărta de ultima poziţie. Oţelul nu a mai câştigat de zece etape, oprirea acestei serii negative chiar în faţa brăilenilor putând fi cea mai frumoasă răsplată posibilă pentru suporterii care au făcut eforturi inclusiv financiare pentru a-şi ţine echipa în viaţă, aspect subliniat de Cristian Munteanu, managerul sportiv al Oţelului.

„Ştim ce înseamnă un meci contra brăilenilor pentru suporterii noştri, astfel că echipa este obligată să-i recompenseze cu victoria mult dorită. Sunt convins că fanii îi vor ajuta pe jucători să-şi recapete încrederea. Trebuie neapărat să câştigăm şi putem să o facem”, a  spus Munteanu.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon, evoluţiile echipei gălăţene din aceste jocuri fiind un argument pentru suporterii Oţelului care aşteaptă cu optimism duelul din această seară. Ambele precedente derbiuri ale Dunării de Jos din acest sezon s-au jucat la Brăila. În primul, care a contat în Cupa României, Oţelul a fost egalată cu doar două minute înainte de final şi apoi învinsă în prelungiri, pentru ca peste doar trei zile, în turul ligii secunde, echipa gălăţeană să domine partida şi să câştige cu 1-0.

Antrenorul echipei brăilene, gălăţeanul Alin Pânzaru, se aşteaptă la un meci dificil, în care Oţelul să evolueze mult peste ce arată poziţia din clasament. „Oţelul e o echipă de copii, care au entuziasm. La ora meciului vor uita de poziţia din clasament, mai ales că e ambiţia asta Galaţi - Brăila şi atitudinea lor va fi una de a arăta că merită mai mult decât locul pe care îl ocupă. Va fi un meci greu, dar pe un teren bun, în nocturnă, avem toate condiţiile să oferim un spectacol frumos”, a declarat Pânzaru. 

Tichetele de acces pentru acest meciuri pot fi cumpărate începând de la ora 9,00, de la casa de bilete aflată alături de poarta de intrare la  Tribuna I şi de la cea situată la Liceul Auto.

Preţurile biletelor sunt de 5 lei la peluze şi tribuna I, respectiv 10 lei la tribuna zero.

Meciul Oţelul Galaţi - Dacia Unirea Brăila se joacă de la ora 21,00 şi va fi televizat de Digisport şi Dolce Sport. 

Foto Sonia Baciu

Citit 1800 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.