OŢELUL domină dar pierde în prelungiri derbiul Dunării de Jos - “Suntem toţi nişte tâmpiţi!”

OŢELUL domină dar pierde în prelungiri derbiul Dunării de Jos - “Suntem toţi nişte tâmpiţi!”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi a pierdut, scor 0-1, partida cu Dacia Unirea Brăila, disputată miercuri seară pe teren propriu în cadrul etapei a treia din returul sezonului regulat al ligii secunde.

Oaspeţii au avut chiar în primul minut ocazia deschiderii scorului, când Muscă a interceptat o degajare neglijentă, iar şutul său a fost apărat de Grecu. Dacia Unirea a ocupat din start poziţii avansate, presingul în jumătatea adversă punând mari probleme gălăţenilor. Însă, din punct de vedere ofensiv, echipa brăileană n-a scos mai mult de o lovitură liberă de la 18 metri, trimisă puţin peste poartă de Frunză.

Oţelul a încercat să replice iniţial prin ieşiri cu mingi lungi spre careul advers, apoi a reuşit să echilibreze şi la capitolul posesie, dar cu un bilanţ până-n pauză la fel de sărac ca cel al adversarilor, o singură şansă de gol la un şut al lui Miron de la 20 de metri.

Repriza a doua a avut o echipă gazdă cu mai multă incisivitate, care a început să domine tot mai categoric. Pe acest fond, Oţelul a avut şi o ocazie uriaşă, Chipirliu (min. 61) trimiţând în bara transversală dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, de lângă tuşa din stânga. Au urmat alte trei mari oportunităţi de a marca în contul Oţelului, nefructificate de Diarra (min.68) şi Chipirliu (min. 62 şi 75), ambii scăpaţi singuri cu portarul, şi din nou Diarra (min. 80).

Dacia Unirea a avut o primă şansă de a replica pe contraatac abia în min. 87, când Muscă a tras peste din centrul careului. Atacantul oaspeţilor s-a revanşat faţă de coechipieri în al doilea minut de prelungiri, când a dat lovitura marcând golul victorie cu o reluare din şase metri  a unei centrări venită din flancul drept, la o fază pornită de la o eroare a lui Dajbog, care în locul unei pase simple s-a complicat încercând o soluţie individuală şi a fost deposedat. Cu două minute înainte, gălăţeanul Avram fusese eliminat. "Suntem nişte tâmpiţi, nu avem nicio scuză.  Să ai trei ocazii singur cu portarul şi să pierzi în prelungiri, ăsta nu mai e ghinion. Suntem proştii proştilor, în frunte cu mine. Este a nu ştiu câta oară când vărsăm găleata cu lapte în prelungiri", a răbufnit după meci Cristian Munteanu, managerul sportiv al Oţelului.

Antrenorul Oţelului, Daniel Florea, a folosit următoarea formulă de echipă: Grecu – Stoian, R. Codreanu, Cojoc, Asanache – Dajbog, R. Stănescu (Tătar, min. 90+2) – Chipirliu, C. Miron (Adăscăliţei, min 72), Diarra (Avram, min. 80) – Cârjan.

Citit 2661 ori Ultima modificare Joi, 26 Noiembrie 2015 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.