Băieții de la Phoenix au pierdut în fața vicecampioanei

Băieții de la Phoenix au pierdut în fața vicecampioanei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE:  Băieții de la Phoenix au pierdut, scor 109-79 (53-37), meciul susținut sâmbătă seară, în deplasare, în fața echipei BC Mureș Tg. Mureș, în cadrul etapei a zecea din Liga Națională.

Partida a fost una grea pentru gălățeni, care pe lângă absența lui Bojovic, unul dintre jucătorii de bază ai echipei a avut și multe ratări în fața unei formații cu palmares - finalista sezonului trecut. Phoenix a fost dominată încă de la începutul partidei, cu o diferență minimă în minutul 3 (6-5), urmată de 16 puncte la finalul primului sfert (31-15),  24 de puncte în minutul 23 (64-40), respectiv 32 de puncte când mai erau două minute de joc (103-71).

Antrenorul gălățenilor, Florin Nini spune că echipa sa nu și-a putut face jocul obișnuit. ”Fără Bojovic, în fața unei echipe mult mai puternice și mai atletice decât a noastră, cu Jay (n.r. Threatt) care nu a avut inspirație, dar și fără aportul lui Pîrlog și Borșa, nu am putut să ne facem jocul nostru obișnuit. Sperăm ca până la următorul meci să ne revenim”, a concluzionat Nini.

Realizatorii de la Phoenix au fost: Pesic 18 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive, ohde (16-1-0), Lemyk (15-0-0), Threatt (11-3-14), Tresac (9-1-2), Petică (8-2-2) și Borșa (2-6-0). Au mai evoluat  Pîrlog și Țelinoiu.

Următorul meci al echipei Phoenix se va juca, în deplasare, vineri, cu formația SCMU Craiova.


 

Echipa de baschet masculin Phoenix "U" va juca, astăzi, de la ora 18,00, în deplasare, cu formaţia BC Mureş Tg. Mureş, într-un meci contând pentru etapa a zecea a Ligii Naționale (LNBM). Phoenix vine după o victorie-surpriză, în faţa echipei „U” Cluj, şi abordează meciul de pe locul al cincilea, cu 13 puncte (patru victorii şi cinci înfrângeri), în timp ce BC Mureş, finalista sezonului trecut, se află pe locul opt, la egalitate de puncte cu Phoenix, dar cu un joc mai puțin disputat.

Antrenorul gălăţenilor, Florin Nini, spune că merge la Tg. Mureş cu gândul de a continua evoluţiile bune din LNBM, deşi nu va fi un meci facil. ”Facem deplasarea cu gândul de a repeta evoluţiile bune de până acum şi să arătăm că am crescut ca echipă. Meciul nu va fi uşor, Mureşul este o echipă cu jucători experimentaţi, pentru care ne va trebui o apărare energică pe tot parcursul jocului. Mai mult, aceştia au transferat un jucător extrem de valoros, Mohamed Alhaji (n.r. - fost la CSU Asesoft), care poate face diferenţa în momentele importante”, a spus Nini. Din formaţia gălăţeană va lipsi la acest meci unul din jucătorii de bază, Milos Bojovici, accidentat etapa trecută.

Totodată, şi echipa feminină a clubului gălăţean Phoenix va juca în deplasare, duminică (ora 15,00), cu formaţia BC Timişoara, într-un meci contând pentru etapa a 11-a (ultima a turului) din Liga Națională (LNBF). Phoenix se află pe locul şapte, cu 13 puncte, în timp ce Timişoara abordează partida de pe locul nouă, cu 12 puncte.

Antrenorul Eugenio Rodrigues consideră că diferenţa din clasament nu trebuie să dea ideea unui meci uşor. ”Timişoara este cu doar o victorie în urma noastră şi are avantajul terenului propriu, ceea ce înseamnă că partida de duminică va fi una dificilă. Pauza competiţională, pentru echipa naţională, ne-a cam scos din ritmul nostru, dar suntem pregătiţi pentru a da totul pe teren şi a obţine o victorie importantă”, a spus Rodrigues.

După acest meci, fetele de la Phoenix se vor deplasa direct la Craiova, unde vor juca în sferturile de finală ale ”Cupei României”, în compania echipei CSBT Alexandria, pe 2 decembrie, ora 18,00.

Citit 934 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 22:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.