Baschetbalistele de la Phoenix au CÂŞTIGAT duelul cu Timișoara

Baschetbalistele de la Phoenix au CÂŞTIGAT duelul cu Timișoara
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix U a revenit în forță în campionatul intern și a reușit să câștige meciul cu Danzio Timișoara, din ultima etapă a turului Ligii Naționale (LNBF). În partida disputată în deplasare, echipa gălățeană s-a impus cu scorul 89-80 (44-40), după un meci echilibrat, în care a dominat jocul de sub panou, în special la capitolul recuperări, în urma căruia fetele de la Phoenix au marcat numai puțin de 19 puncte. Phoenix a arătat concentrare, mai ales în ultimul sfert, când adversarele au redus diferența de pe tabelă de la 14 puncte (min 29) la doar 2 puncte (82-80, min 38).

Antrenorul gălățencelor, Eugenio Rodrigues consideră că recuperările au fost cele care au făcut diferența între cele două echipe. ”Dacă la celelalte elemente am fost echilibrați cu Timișoara, punctul nostru forte a fost la recuperări, 49 din care 21 de sub panou, care ne-au oferit ocazia să marcăm din a doua încercare și să ne distanțăm de adversari. Ne-am ținut de planurile noastre și am arătat multă putere de concentrare, mai ales în ultimele două minute, când nu le-am mai lăsat să se apropie de coșul nostru”, a spus Rodrigues.

Realizatoarele de la Phoenix au fost: MyNeshia McKenzie care a reușit al cincilea său ”double-double” în LNBF, cu 19 puncte, 11 recuperări și 7 pase decisive, Amanda Frost (22-5-4), Cassie Rochel (17-12-3), Chrisstasia Walter (13-7-3), Romina Filip (10-7-2), Andreea Crețu (6-2-0) și Hanna Demeter (2-2-0).

După această etapă, Phoenix se află pe locul al șaptelea, la egalitate de puncte (15) cu ocupantele locurilor cinci (U Cluj) și șase (CSM Târgoviște). Primul loc în clasament este ocupat de Sepsi (integralista turului), cu 20 de puncte, urmată de Goldiș ICIM Arad - 19 p (dar cu un meci disputat în avans), Olimpia CSU Brașov - 18 p și CSU Alba Iulia - 17 puncte. 

Phoenix va disputa următorul meci, din LNBF, peste două săptămâni, pe teren propriu, cu U Cluj. Partida din prima etapă a returului, cu ICIM Arad, a fost reprogramată pentru 17 decembrie (în deplasare). Până atunci, Phoenix va juca miercuri, la Craiova, în turul sferturilor de finală ale ”Cupei României” cu formația CSBT Alexandria.

Citit 915 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2015 03:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.