Un nou MECI la Galaţi în CUPELE EUROPENE: joacă ARCADA!

Un nou MECI la Galaţi în CUPELE EUROPENE: joacă ARCADA!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Echipa gălăţeană va juca, miercuri, 2 decembrie, de la ora 18,00, împotriva unei formaţii din Cehia, în prima manşă din turul trei al Challenge Cup


Eveniment de primă mărime pentru pasionaţii sportului din Galaţi, echipa masculină de volei Arcada va susţine în această seară un nou meci într-o competiţie continentală. De la ora 18,00, în Sala Sporturilor “Dunărea”, formaţia gălăţeană va întâlni echipa CEZ Karlovarsko (Cehia), în prima manşă din 16-imile Challenge Cup.

În turul precedent al cupelor europene, echipa cehă a jucat în CEV Cup, competiţie de un nivel valoric superior, de unde a fost eliminată de Perugia, în faţa căreia nu a putut să câştige decât un singur set. CEZ Karlovarsko, antrenată de un ceh, are în lot trei “stranieri” – un suedez, un polonez şi un sloven, iar în campionatul intern se află acum pe locul trei.

Căpitanul echipei gălăţene, macedoneanul Filip Despotovski, estimează că Arcada porneşte cu prima şansă. “Ştiu că în Cehia campionatul este mai slab ca în România şi sunt sigur că o să vină la Galaţi o echipă mai slabă ca noi. De aceea spun că acasă avem prima şansă, trebuie să câştigăm”, a declarat Despotovski.

Cei de la Arcada sunt puşi la punct la punct cu pregătirea acestui duel. După meciul de sâmbătă din Divizia A1, câştigat cu 3-1 la Piatra Neamţ, stafful tehnic a programat câteva antrenamente şi, totodată, două vizionări pentru a afla cât mai multe despre adversari. “Am făcut rost de înregistrări cu câteva meciuri ale lor, la prima vedere pot să zic că avem şanse de calificare”, a spus antrenorul principal, Marian Apostu.

Micile probleme de sănătate ale unora dintre jucători au trecut, astfel că întregul lot este anunţat valid pentru acest joc: Despotovski, Caio de Pra, Radovici, Sysoev, Suson, Marquez, Cristudor (libero), Dumitrache, Paşcan, Martin, Cerşemba şi Zahar.

Echipa cehă a ajuns de luni seară la Galaţi. Marţi dimineaţă a efectuat un prim antrenament, iar de la ora jocului - pe cel oficial.

Întâlnirea de miercuri seară va fi condusă de doi arbitri balcanici, unul din Grecia şi celălalt din Turcia. Mizând şi pe un sprijin substanţial din partea publicului, cei de la Arcada au anunţat că intrarea spectatorilor este liberă. Partida retur va avea loc peste două săptămâni în Cehia, în localitatea Karlovy Vary

Citit 999 ori Ultima modificare Marți, 01 Decembrie 2015 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.