Fetele de la Phoenix au încheiat pe locul șapte în Liga Națională, după o victorie de proporții

Fetele de la Phoenix au încheiat pe locul șapte în Liga Națională, după o victorie de proporții
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix a încheiat sezonul regulat din Liga Națională (LNBF) cu o victorie în fața propriului public. Phoenix a câștigat, scor 95-77 (33-17, 28-18, 18-22, 16-21), partida disputată duminică seară, în fața echipei Danzio Timișoara, într-un meci contând pentru etapa a 22-a din LNBF. Phoenix a terminat pe locul șapte în clasament, la egalitate de puncte (30) cu ocupanta locul șase, U Cluj. În sferturile de finală, Phoenix va juca împotriva echipei de pe locul secund, CSU Olimpia Brașov.

Partida a fost dominată de gălățence, acestea reușind să se distanțeze încă de la începutul meciului, cea mai mare diferență în favoarea Phoenix fiind de 30 de puncte (scor 55-25, în minutul 15), echipa adversă adjudecându-și ultimele două sferturi, dar prea târziu pentru a mai schimba soarta meciului.

Căpitanul echipei gălățene, Romina Filip spune că este mulțumit de ce a realizat în acest sezon alături de colegele sale și că are încredere că pot face o surpriză în faza următoare a campionatului. ”Avem o echipă nouă, cu un antrenor nou. Ne-am închegat și am format un grup care și-a atins obiectivul, calificarea în play-off. Acesta va fi unul foarte interesant, căci vom juca împotriva Brașovului. Ne așteaptă două meciuri destul de grele, însă nu ne vom da bătute și vom lupta până la ultima secundă. Este șansa noastră și trebuie să facem acest lucru. Cred că putem să facem o surpriză dacă vom fi unite și vom juca baschetul nostru”, a declarat Romina Filip.

Antrenorul Eugenio Rodrigues consideră că echipa sa și-a atins obiectivul, dar că urmează și alte meciuri grele. ”Intrarea în primele opt echipe a fost obiectivul nostru încă de la începutul sezonului. Până la meciurile din play-off avem o lună de pauză competițională (n.r. – pauză pentru disputarea jocurilor echipei naționale în preliminariile EuroBasket 2017), timp suficient să ne pregătim, iar unele dintre jucătoare să se recupereze complet, mai ales că ne așteaptă o dublă foarte strânsă, Brașovul fiind favorita”, a spus Rodrigues.

Realizatoarele de la Phoenix au fost: Montia Johnson care a reușit primul său ”double-double” în LNBF, cu 16 puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă, Chrisstasia Walter (22-4-5), MyNeshia McKenzie (18-9-0), Romina Filip (13-2-4), Bianca Fota (8-0-1), Hanna Demeter (6-6-4) și Andreea Crețu (2-1-1).

Cu această victorie, echipa gălățeană și-a luat revanșa în fața Timișoarei după eliminarea din urmă cu două sezoane, când echipa de pe Bega s-a calificat pe locul opt în play-off, în urma unei aruncări de la mare distanță, care a a răsturnat scorul în ultima secundă, de la 73-75 la 76-75.

 

 

Citit 1157 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2016 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.