BASCHET/ Phoenix joacă în primul Final Four din istoria sa
Foto: Foto Sonia Baciu

BASCHET/ Phoenix joacă în primul Final Four din istoria sa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Echipa feminină gălăţeană va evolua în semifinala Cupei României în faţa gazdei turneului, Olimpia Braşov, în direct la Digisport


Echipa de baschet feminin Phoenix va juca, sâmbătă, 6 februarie, semifinala din cadrul turneului final al “Cupei României”, "Final Four", unde va întâlni formaţia CSU Olimpia Braşov (locul doi în campionat, după sezonul regulat), de la ora 16,15, meci ce va fi televizat de DigiSport 4.

Pentru Phoenix, aflată la al treilea sezon în Liga Naţională (LNBF), prezenţa în Final Four-ul “Cupei României” este o premieră. În primii doi ani, echipa gălăţeană s-a oprit în faza optimilor de finală, respectiv, în “sferturi” (2014-2015, eliminată de ICIM Arad).

Antrenorul Eugenio Rodrigues spune că deși se joacă un singur meci, echipa sa nu are nimic de pierdut. ”Nu avem nicio presiune asupra noastră. Brașovul este de departe favorita, dar noi vom pune toată energia pe teren și cu siguranță vom juca cel mai bun baschet al nostru. Avem un singur meci, surprizele se pot întâmpla”, a declarat Rodrigues.

În sezonul regulat al Ligii Naţionale, cele două echipe şi-au împărţit victoriile. În tur, la Braşov, Olimpia s-a impus cu scorul de 93-87, în timp ce în retur, la Galaţi, Phoenix a câştigat cu scorul de 87-84. Între cele două echipe s-a ajuns la o rivalitate aprigă, duelurile directe fiind mereu tensionate, aproape de fiecare dată cei de la Phoenix acuzând arbitraje favorabile celor din Braşov.

De data aceasta, cei din clubul gălăţean cred că îşi vor putea juca şansa în condiţii oneste, televizarea partidei dându-le speranţe la un arbitraj decent.

Cealaltă semifinală se va disputa între CSU Alba Iulia şi Sepsi Sf. Gheorghe, de la ora 13,45 (Digi Sport 2). Duminică, de la ora 18,00 se va juca finala mare.

Trei gălăţence la All Star Game 2016

În urma centralizării voturilor privind componenţa echipelor din All Star Game 2016 - Braşov, din lotul echipei Sudului fac parte şi trei jucătoare de la Phoenix, Romina Filip, Hanna Demeter şi Cassie Rochel. Aceasta din urmă se va afla în “cinci”-ul de start al echipei antrenate de Dan Calancea şi Mădălin Piperea. Deşi au fost printre jucătoarele nominalizate, cele mai bune două marcatoare ale Ligii Naţionale, MyNeshia McKenzie şi  Chrisstasia Walter, de la Phoenix, nu se află printre jucătoarele selecţionate de federaţie pentru acest eveniment! “All Star Game 2016” se va disputa luni, de la ora 19,00, şi va fi televizat de Digi Sport 3.

Băieţii joacă în deplasare, la Cluj

Echipa masculină Phoenix va juca, sâmbătă, 6 februarie, de la ora 19,00, în deplasare, cu Universitatea Cluj (locul trei), într-un meci contând pentru etapa a 20-a din Liga Naţională (LNBM). În tur, Phoenix a reuşit să producă o mare surpriză, învingând cu scorul de 85-79.

Echipa gălăţeană abordează partida de pe locul nouă, cu 26 de puncte, la doar un punct de ocupanta locului opt, şi vine după două înfrângeri, în prelungiri, în faţa CSU Sibiu, respectiv, CSM Oradea. Ultimele meciuri din sezonul regulat ale echipei Phoenix se vor disputa pe teren propriu, miercuri (BC Mureş Tg. Mureş) şi sâmbătă (SCMU Craiova).

Citit 1047 ori Ultima modificare Vineri, 05 Februarie 2016 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.