Eveniment la Sala Sporturilor: Lansarea volumului "Nicolae Burcea, legenda Oţelului"

Eveniment la Sala Sporturilor: Lansarea volumului "Nicolae Burcea, legenda Oţelului"
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Evenimentul va avea loc de la ora 16.00, în deschiderea meciului de futsal dintre United şi campioana City’us Tg. Mureş


Gălăţenii iubitori ai sportului sunt invitaţi astăzi, de la ora 16.00, la Sala Sporturilor “Dunărea”, să ia parte la un eveniment deosebit. Va avea loc lansarea cărţii “Nicolae Burcea, legenda Oţelului” (autor, Marian Săvăstru), volum-omagiu pentru cel care a fost marele fotbalist Nicolae Burcea.

În semn de respect pentru cariera sa şi pentru modul în care a influenţat viaţa sportului din Galaţi, Nae Burcea va fi omagiat de către multe alte legende ale Oţelului şi nu numai, la evenimentul de lansare. Şi-au anunţat prezenţa personalităţi sportive importante pentru Galaţi, cum ar fi Viorel Tănase, Ion Morohai, Ion Viorel, Cătălin Tofan, Valentin Cramer, Gelu Popescu, Ion Profir, Aurică Drăgan şi mulţi alţii.

Cartea costă 25 de lei şi poate fi cumpărată la standul special amenajat la intrarea în Sala Sporturilor, cu începere de la ora 15.30 şi până la finalul meciului de futsal dintre United Galaţi şi City’us Tg. Mureş (ora de start 17,30).

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc în weekend, autorul, Marian Săvăstru, profesorul Aurică Drăgan şi delegaţii clubului United, David Asandei şi Toader Ştefu, au vorbit despre eveniment, în faţa reprezentanţilor mass-media.

Aurică Drăgan, care i-a fost secund antrenorului Nicolae Burcea, a spus că marele regret al acestuia a fost că nu a antrenat niciodată prima echipă a Oţelului: “Pe Nae l-am cunoscut foarte bine când am antrenat împreună, spre sfârşitul anilor '80. El era principal şi eu secund. Avea un mod impresionant de a se comporta, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Îmi aduc aminte cu mare plăcere de el şi mă bucur enorm de realizarea acestei cărţi. Merită cu toată prisosinţa acest omagiu şi e încă o dovadă că iubitorii de fotbal gălăţean nu l-au uitat. Ştiu că avea un mare regret, deşi era pregătit 100 la sută, pentru că a studiat foarte mult şi a antrenat foarte mult în străinătate, că nu i s-a dat ocazia să antreneze în Galaţi”.

David Asandei, antrenor al echipei de futsal United, s-a declarat onorat că gruparea sa este co-organizator al evenimentului: “E o onoare pentru noi, Clubul United, să putem să fim co-organizatori la acest eveniment. Îmi doresc din tot sufletul să reuşim o victorie pe care să o dedicăm familiei lui Nae Burcea. Mi-a fost antrenor şi, atunci când intra în teren alături de noi, ne lăsa mască pe toţi, cu vigoarea şi talentul său formidabil”.

Autorul volumului, Marian Săvăstru, a precizat că această carte a fost realizată cu sprijinul soţiei şi fiicei regretatului fost căpitan al Oţeluluui, Alina şi Lavinia Burcea: „Mă simt onorat că am fost ales să realizez acest proiect şi pot spune că prin cartea dedicată unei astfel de legende se dovedeşte încă o dată că spiritul Oţelului poate să continue, în ciuda dificultăţilor întâmpinate în prezent”.

Partida United Galaţi - City’us Tg. Mureş va începe la ora 17.30 şi va fi transmisă în direct pe DigiSport.

Citit 2390 ori Ultima modificare Duminică, 07 Februarie 2016 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.