Set luat, apoi accidentare şi eliminare pentru Patricia Ţig în turneul de la Sankt Petersburg

Set luat, apoi accidentare şi eliminare pentru Patricia Ţig în turneul de la Sankt Petersburg
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
  • Norocul intrării pe tabloul principal în urma retragerii unei alte jucătoare a fost urmat de ghinionul unei accidentări în setul decisiv al meciului din primul tur

 

Parcursul gălăţencei Patricia Maria Ţig (locul 124 WTA) la turneul de tenis de categorie Premier de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale în valoare de 687.900 dolari, s-a oprit în primul tur de pe tabolul principal, în urma înfrângerii suferite miercuri în faţa rusoaicei Elena Vesnina (locul 122 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-1. 

Patricia Ţig a început în calificări acest turneu, a câştigat primele două meciuri dar a pierdut în ultimul tur (6-4, 6-3, cu Klara Koukalova, din Cehia). Totuşi, a avut şansă şi a intrat pe tabloul principal din postura de lucky-loser, în urma retragerii jucătoarei Alize Cornet.

În primul set, Ţig a jucat cu totul altceva faţă de meciul pierdut luni în calificări. A fost mai proaspătă fizic, a avut o deplasare în teren cu mult mai bună, astfel a scăzut spre minim numărul erorilor neforţate şi gălăţeanca s-a desprins repede, conducând cu 3-0. Cu toate că Vesnina a revenit până la 3-3, tot Ţig a rămas la conducerea jocului şi a închis setul în favoarea sa cu doi aşi la rând.

În al doilea act, Vesnina şi-a ridicat mult nivelul jocului, în special la serviciu, de la 41 la sută puncte câştigate cu primul ajungând la un procentaj de 76 la sută, astfel că jocul a devenit unul foarte echilibrat. A fost de ajuns un singur moment de slăbiciune a gălăţencei pe propriul serviciu (la 2-1 pentru Vesnina) pentru a se face diferenţa în acest set.

Decisivul s-a rupt repede, la scorul de 2-1 fără break-uri. După şansa oferită de retragerea lui Cornet, a urmat un moment invers, cu mare ghinion pentru Ţig. S-a accidentat la spate, în partea stângă, a cerut intervenţia medicului, dar a fost zadarnic. La reluarea jocului, după o pauză de şapte minute, n-a putut controla loviturile la mingile venite în partea sa stângă, pe rever, greşindu-le aproape pe toate. Efectul accidentării a fost contorizat în 17 erori neforţate în ultimul set, câte avusese în primele două acte la un loc, Ţig neavând cum să mai conteze cu adevărat în meci în aceste condiţii.

În urma parcursului de la acest turneu, Patricia Ţig va primi 19 puncte WTA, cu care va urca două poziţii, până pe 122, în ierarhia mondială.

Dacă starea fizică îi va permite, Patricia Ţig doreşte să intre în calificările turnelui de la Dubai, de săptămâna următoare.

La o prima estimare, accidentarea nu este una gravă, gălăţeanca reuşind să intre aseară din nou pe teren, pentru a juca la dublu alături de Raluca Olaru, dar a pierdut, scor 6-3, 6-2, în faţa perechii Monica Niculescu/Laura Siegemund (Germania), cap de serie numărul 4. 

Citit 1528 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.