Zi plină la Sala Sporturilor: Handbal în deschidere, apoi volei şi baschet în cuplaj
Foto: Sorin Pană

Zi plină la Sala Sporturilor: Handbal în deschidere, apoi volei şi baschet în cuplaj
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Competiţii de la prânz până seara, cap de afiş fiind două partide de primă ligă, în care vor juca băieţii de la Arcada şi Phoenix

Arcada şi-a schimbat conducerea tehnică

Programul zilei de astăzi de la Sala Sporturilor “Dunărea” conţine o “ofertă” atractivă pentru iubitorii de sport din Galaţi, cu trei meciuri.

Handbalistele de la CSU Danubius vor juca, de la ora 12,00, cu  formaţia CSU Târgovişte, într-un meci contând pentru etapa a 15-a din eşalonul secund. În clasament, gălăţencele se află pe locul al doilea (34 de puncte), la trei puncte diferenţă de lider, HCM Buzău, dar cu un meci mai puţin disputat, golaveraj net superior buzoiencelor şi meci direct programat în retur la Galaţi. Este de aşteptat pentru astăzi ca CSU Danubius, care are ca obiectiv promovarea, să ofere un meci cu foarte multe realizări ofensive, având în vedere că joacă cu penultima clasată. Vor arbitra Cristea (Iaşi) şi Gherman (Piatra Neamţ).  

Arcada, un nou antrenor principal

Punctele de atracţie ale zilei vor fi cele două jocuri în cuplaj, de volei masculin şi baschet masculine, ambele de prima ligă. De la ora 17,00, voleibaliştii de la Arcada Galaţi (locul 5) vor întâlni în etapa a 14-a din Divizia A1 pe CSM Bucureşti, locul opt.

Pentru Arcada, va fi primul meci cu staff-ul tehnic într-o nouă formulă, conducerea clubului luând decizia de a face rocada între cei doi antrenori. Astfel, secundul Nicu Harabagiu a devenit principal, iar Marian Apostu, cel care a condus echipa în toţi cei patru ani de la înfiinţare, a fost “retrogradat” ca secund. Decizia, confirmată ieri de Marian Apostu, a fost luată în contextul în care echipa gălăţeană trece printr-o perioadă mai puţin fastă, cu trei înfrângeri consecutive, una în Challenge Cup (cu Asul Lyon, Franţa), respectiv două în campionatul intern (3-0, cu SCMU Craiova, la Galaţi, şi Ştiinţa Explorări Baia Mare). Pentru Arcada, care a coborât pe locul cinci, la egalitate de puncte (29) cu ocupanta locului patru VC Caransebeş, meciul are miză în vederea revenirii pe un loc de play-off  (poziţiile 1-4).

Phoenix poate trage la play-off

Seara se va încheia cu un meci din Liga Naţională de baschet masculine (LNBM), în etapa a 22-a, ultima din sezonul regulat, în care se aşteaptă de la Phoenix Galaţi o nouă victorie în faţa unui adversar cu mari pretenţii. Echipa gălăţeană va juca, de la ora 19.00, împotriva formaţiei SCMU Craiova. Phoenix se află pe locul 9, cu 29 de puncte (cu doar un punct mai puţin decât ocupanta locului 8, Energia Tg. Jiu, care va juca, pe teren propriu cu BCMU Piteşti, locul 10), în timp ce adversara se află pe locul cinci.

În etapa trecută, Phoenix a oferit o nouă surpriză plăcută, învingând-o pe BC Mureş, o pretendentă la titlu. Astfel, echipa gălăţeană a ajuns, la primul său sezon în LNBM, să aibă la activ victorii la trei din primele patru clasate şi un meci dus până în repriza suplimentară de departajare cu liderul. Acest bilanţ îi face pe cei de la Phoenix să abordeze cu optimism maxim jocul de astăzi, sperând că vor răpune şi a cincea clasată şi astfel să-şi schimbe obiectivul, de la evitarea retrogradării la o calificare în play-off (locurile 1-8), după spusele antrenorului Florin Nini. “Trebuie să câştigăm şi acest meci, nu concepem altceva. Astfel, am fi în parametri nu numai de a ne îndeplini obiectivul, ci chiar să intrăm în partea a doua a campionatului cu şanse reale de a putea prinde un loc de play-off. Ştim că drumul nu se opreşte aici şi că putem mai mult, dar trebuie să muncim pentru a realiza acest lucru”, a spus Nini.

Foto galerie Sonia Baciu

Citit 2316 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2016 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.