HANDBAL FEMININ/ CSU Danubius susţine, sâmbătă, „meciul adevărului”
Foto: Foto ”Viața liberă”, Sonia Baciu

HANDBAL FEMININ/ CSU Danubius susţine, sâmbătă, „meciul adevărului”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa feminină de handbal CSU Danubius, în duel pentru promovare în Liga Naţională


Campionatul Diviziei A de handbal feminin se află înaintea ultimelor două meciuri din sezonul regulat. CSU Danubius Galaţi este liderul Seriei A, cu 52 de puncte, cu trei mai multe decât ocupanta locului secund, Handbal Municipal Buzău. Pe parcursul campionatului cele două echipe au mers în tandem, la un moment dat departajarea făcându-se la golaveraj. Cu puţin timp în urmă, buzoiencele au fost învinse de CSU Ştiinţa Bucureşti şi astfel echipa gălăţeană s-a desprins în fruntea clasamentului.

Însă au ajuns la momentul adevărului, când cele două grupări sunt programate în meciul direct. Acest lucru se va petrece, sâmbătă, 9 aprilie, în penultima etapă. Meciul va avea loc la Sala Sporturilor „Dunărea” din Galaţi, de la ora 12,00, şi suscită un mare interes în rândul amatorilor sportului cu mingea la semicerc. După afluenţa din tribune la hochei (susţinând-o pe CSM Dunărea spre titlul de campioană), urmată de baschet (în duelul nou-promovatelor, Phoenix şi Dinamo) şi volei (unde s-a constituit al şaptelea jucător al echipei Arcada), a venit şi rândul handbalului să aibă alături o asistenţă apreciabilă. Este un meci important pentru accederea în Liga Naţională, acolo unde handbalul feminin gălăţean a evoluat vreme îndelungată.

CSU Danubius este o echipă omogenă, cu jucătoare experimentate, dar şi multe tinere, dar dornice de performanţă. O demonstrează parcursul excelent din acest sezon, unde nu a cunoscut înfrângerea, având un singur rezultate de egalitate, în tur, chiar pe terenul  HM Buzău.

Altfel, cea mai recentă victorie a fost obţinută miercuri seară: 33-23 (17-13) la Activ Plopeni, fapt ce demonstrează acea continuitate fericită din acest sezon. Antrenorul Valeriu Costea le-a trimis în teren pe toate cele 16 jucătoare: Daniela Goldic, Laura Bujoiu, Cătălina Orbeanu – Cosmina Cozma – 6 goluri marcate, Cristina Mircescu, Paula Ababei, Ioana Manoilă (foto 1) 7, Ramona Urse 5, Marie Jeanne Kanda, Mădălina Conache 3, Andreea Taivan 6, Iulia Artean 6, Ioana Pocriş, Lavinia Poteraşi, Cristina Marcu şi Tatiana Budescu.

Antrenorul Valeriu Costea spune că meciul de sâmbătă trebuie tratat cu foarte multă atenţie. „Ne aflăm într-o perioadă propice performanţei şi vrem să profităm de ea. Avem de susţinut un meci important, pe care îl vom trata cu toată atenţia. Vom juca numai pe cartea victoriei, care să ne asigure, încă din peunultima etapă, promovarea şi din puncte de vedere matematic”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Toate aceste handbaliste sunt apte de joc şi, cu siguranţă, vor putea fi văzute şi sâmbătă punând umărul la obţinerea unui rezultat favorabil care să le ducă în primul eşalon, cu o etapă înaintea finişului de sezon. Reamintim că ultimul meci al gălăţencelor, din sezonul regulat, va avea loc la Bucureşti, cu CSU Ştiinţa.

Citit 2117 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2016 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.