BASCHETBALIȘTII de la Phoenix au plătit din plin începutul de meci foarte slab

BASCHETBALIȘTII de la Phoenix au plătit din plin începutul de meci foarte slab
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix Galaţi a pierdut, scor 103-79 (19-37, 17-18, 27-22, 17-26), al doilea meci cu CSM CSU Oradea, din primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale, susţinut marţi seară, în deplasare. Scorul general este acum de 2-0 în favoarea formaţiei orădene, care mai are nevoie de o singură victorie pentru calificarea în semifinale.

Spre deosebire de prima partidă, când a dat o replică foarte puternică (scor final 93-86), de data aceasta Phoenix nu a contat aproape deloc, plătind tribut începutului de meci foarte slab. În primul sfert, echipa gălăţeană n-a avut soluţii în defensivă, aproape toate atacurile gazdelor s-au încheiat cu mingea în coş, iar pe acest fond au apărut şi erorile ofensive, până-n pauză mai multe decât au fost în precedentele patru-cinci jocuri la un loc. De partea cealaltă, celor de la Oradea le-a intrat tot, “de oriunde şi de la oricine”, aşa cum spunea antrenorul gălăţean Florin Nini după meci, şi astfel după primul sfert Phoenix avea un minus de 19 puncte, iar în minutul 13 se înregistra cea mai mare diferenţă în favoarea orădenilor, una de 26 de puncte (scor 46-20). În a doua jumătate a partidei s-a intrat cu un ecart de 20 de puncte, iar singurul aspect pozitiv pentru cei de la Phoenix din acest meci a fost că nu au cedat la o astfel de diferenţă, au luptat pentru a reveni, eforturile find răsplătite prin apropierea la o distanţă de opt puncte în minutul 26, scor 63-55. Sfertul trei a fost câştigat de gălăţeni (27-22), dar nu a fost suficient pentru a mai putea schimba soarta meciului.

Cel mai eficient jucător de la Phoenix a fost Lemyk, cu 22 de puncte, 2 recuperări şi o pasă decisivă. Ceilalţi realizatori au fost: Bojovici 16 puncte, 6 recuperări şi 5 pase decisive, Pesic (14-7-2), Pârlog (13-3-4), Sir (5-3-3), Threatt (5-2-4), Borşa şi Rohde, cu câte două puncte.

Cu 2-0 la general pentru Oradea, seria se mută la Galaţi, pentru următoarele două partide. Duminică, 24 aprilie, la Sala Sporturilor “Dunărea” se va disputa al treilea meci şi, dacă Phoenix îl va câştiga, se va juca al patrulea meci, pe 26 aprilie, tot la Galaţi. Se joacă după sistemul ”trei victorii din maximum cinci partide”, iar dacă va fi cazul unui meci cinci, decisive, acesta se va disputa la Oradea.

Citit 815 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Aprilie 2016 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.