Baschetbaliştii de la Phoenix vor prima victorie în play-off
Foto: Foto Sorin Pană

Baschetbaliştii de la Phoenix vor prima victorie în play-off
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa gălăţeană este obligată să câştige duminică, 24 aprilie, pe teren propriu, pentru a supravieţui în sfertul de finală cu CSM Oradea, din Liga Naţională


Echipa masculină de baschet Phoenix va juca, duminică, 24 aprilie, de la ora 19,00, la Sala Sporturilor "Dunărea", cu formaţia CSM CSU Oradea, în meciul al treilea din sferturile de finală ale Ligii Naţionale.

Cu două meciuri contradictorii ca evoluţie în deplasare (scor 86-93 şi 79-103) şi condusă cu 2-0 la general, echipa gălăţeană îşi doreşte o primă victorie în play-off, încercând să trimită întâlnirea în meciul al patrulea, programat tot la Galaţi, marţi.

Ajunsă în play-off  din primul an de prezenţă în LNBM, Phoenix încearcă să îşi fructifice şansele pe teren propriu, unde pe parcursul sezonului regulat a avut rezultate bune. „Toţi ştim că jucăm mult mai bine acasă, având şi publicul alături de noi. Nu multe echipe au reuşit să ne învingă aici. Încerc să dau tot ce pot pe teren şi împreună cu colegii ne dorim să câştigăm primul meci din play-off”, a spus baschetbalistul Iosif Pîrlog.

Antrenorul Florin Nini s-a declarat optimist în ceea ce priveşte seria ce se va juca la Galaţi. „Acest meci este de totul sau nimic, ne dă şansa de a merge în continuare, de a juca marţi al doilea meci pe teren propriu, altfel se închide această serie. Am încredere în capacitatea jucătorilor mei de a câştiga, de a arăta că nivelul la care jucăm este cel pe care l-am pregătit tot sezonul. Am arătat meciuri de calitate în sezon, dar play-off-ul are o altă istorie. Când ajungi la trei-patru meciuri cu acelaşi adversar, ai nevoie  de o altă abordare, aici ţine de experienţă, dar şi de rutină. Avem jucători care poate au jucat prima oară într-un play-off, avem şi jucători cu experienţă, iar acest lucru s-a văzut în primele două meciuri. La Oradea am arătat jocuri de calitate, chiar dacă începutul meciului secund nu a fost cel mai bun. Ne bucurăm că am ajuns în play-off şi că am reuşit să aducem din nou o echipă frumoasă la Galaţi şi sigur că ne dorim să câştigăm acest meci. Nu putem discuta încă despre meciurile patru sau cinci, dacă nu vom avea o victorie duminică", a spus Nini.

În sezonul regulat, CSM Oradea s-a impus în ambele meciuri. La Galaţi, Phoenix a pierdut abia după repriza de prelungiri, scor 106-110, iar la Oradea, CSM a câştigat cu scorul 87-78.

Citit 925 ori Ultima modificare Vineri, 22 Aprilie 2016 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.