HANDBAL/ „Studenţii”, sub lupa arbitrilor
Foto: Foto Sorin Pană

HANDBAL/ „Studenţii”, sub lupa arbitrilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Jucătorii echipei CSU Danubius nu au fost scutiţi de „atenţia” arbitrilor nici sâmbătă, 23 aprilie, când au jucat pe teren propriu cu CSM Focşani. Întâlnirea a contat pentru etapa a patra a play-out-ului Ligii Naţionale şi s-a încheiat cu succesul oaspeţilor la scorul 27-22 (14-9).

Ca şi în meciul din sezonul regulat, s-a jucat aprig, uneori extrem de încrâncenat de parcă ar fi fost cine ştie ce miză. Băieţii noştri, ca de obicei, au ţinut pasul mai bine de două treimi din meci, după care au cedat în finalul primei reprize. De la 8-9 (min 22), la pauză s-a ajuns cu un ecart de cinci goluri, 9-14. Tot atât a fost şi în final, pentru că în repriza secundă tabela a fost echilibrată, 13-13.

Focşănenii s-au aflat în permanent în avantaj: 0-2, 3-3 (min 7), 5-6, moment în care gazdele au ratat un 7 metri, iar de la 8-9, s-au desprins decisiv oaspeţii. O revenire a gălăţenilor a mai fost în minutul 40, când tabela arăta 15-17, dar până la final „cesemiştii” s-au distanţat, din nou, la cinci goluri.

Arbitri care au acordat destule decizii „curioase” au fost bucureştenii Alexandru Blas/Marius Gherghişor.

Antrenorul Florin Andronic a adus în discuţie deciziile de arbitraj contradictorii. „A fost un joc disputat, echilibrat, ţinând cont de poziţiile noastre în clasament (n.r. ultimele două clasate). A fost un joc de orgoliu, dar la fel ca şi în celelalte meciuri amprenta cred că a fost pusă de arbitri. Astăzi au avut câteva decizii contestate vehement şi de noi şi de public.

Până la urmă, orice atingere, la noi era eliminare, iar la ei nu era nimic. Mergem înainte, cât mai avem de jucat vom da totul. Am avut şi doi jucători accidentaţi şi a trebuit să improvizăm. Într-un fel mă bucur pentru aceşti băieţi tineri, pe care îi văd evoluând mai bine de la un joc la altul şi sperăm ca la anul să îi avem apţi pentru a încerca să promovăm în prima ligă”, a declarat Andronic.

CSU Danubius a jucat în formula: Fuică - Şahân 4 goluri, Şt. Ionel 3, Udriştoiu 1, Mârşiu, Frangulea, Poteră 1, Cristescu (foto) 6, Burlacu 1, Olaru, Ghenghea, Grigore 2, Niţu 1, Prună 2 şi Susanu 1.

Etapa a cincea din play-out va avea loc,  miercuri, 27 aprilie, când gălăţenii vor juca la HC Vaslui.

Altfel, handbalistele aceluiaşi club au un meci important în „Cupa României”. Acestea vor juca, miercuri, de la ora 18,00, la Sala Sporturilor „Dunărea”, cu HCM Roman, echipă din primă ligă.

Citit 1136 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2016 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.