Primul contact cu nivelul Ligii Naţionale pentru promovata CSU Danubius. Astăzi, meci în ”Cupa României” la Galaţi
Foto: Foto Sorin Pană

Primul contact cu nivelul Ligii Naţionale pentru promovata CSU Danubius. Astăzi, meci în ”Cupa României” la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa gălăţeană va juca pe teren propriu, în primul tur, cu HCM Roman, locul cinci în primul eşalon


Finalul Ligii Naţionale de handbal pentru echipele feminine prilejuieşte federaţiei de specialitate programarea meciurilor din prima fază a „Cupei României”, cea a optimilor. Astăzi, 27 aprilie, în mai multe oraşe din ţară au loc partidele popularei competiţii naţionale, în care sunt angrenate echipele din Liga Naţională, dar şi formaţiile din eşalonul al doilea care au încheiat pe primul loc în cele două serii, CSU Danubius Galaţi şi CSM Bistriţa. Calificarea în sferturile de finală se decide după o singură manşă, cea de astăzi.

Formaţiei gălăţene, care a demonstrat frumoase valenţe în acest sezon cu care a putut obţine promovarea directă în primul eşalon al handbalului feminin românesc, sorţii i-au hărăzit un adversar puternic: HCM Roman, echipă clasată pe locul al cincilea în sezonul abia încheiat. 

Întâlnirea se va disputa la Galaţi, astfel că va fi primul contact al jucătoarelor de la CSU Danubius cu nivelul primei ligi, dar şi al publicului gălăţean după o pauză de trei ani, aspect care îi face pe conducătorii clubului să spere la tribune cât mai populate. Partida va avea loc la Sala Sporturilor „Dunărea”, de la ora 18,00. 

Din lotul echipei HCM Roman fac parte şi trei handbaliste care au jucat pentru Galaţi (Oţelul sau Danubius): Irina Glibko, Carmen Stoleru şi gălăţeanca Diana Mihaela Druţu. Valeriu Costea, antrenor CSU Danubius, speră ca echipa pe care o pregăteşte să se poată lupta pentru calificare: „Suntem bine pregătiţi şi capabili să ne batem de la egal la egal cu adversarele din Roman. Ele sunt în primul eşalon, dar şi noi am ajuns aici, aşa că putem spune că vom aborda jocul de pe picior de egalitate”.

Experimentatul portar Daniela Goldic (44 de ani), cu multe performanţe în palmares în această competiţie, estimează că sunt şanse să se reuşească acum încă una. „Galaţiul are o mare experienţă în această competiţie, în cel puţin două ediţii ne-am clasat pe podium, pe locurile doi şi trei, în perioada 1998-2002. Cu Oţelul (n.r. - antrenor Alexandrina Soare) am participat şi în competiţia europeană Cupa Cupelor, cu un parcurs apreciat, ajungând până în faza sferturilor de finală. Fără a minimaliza valoarea fetelor de la Roman, spun că ne vom vinde greu pielea, dorind calificarea mai departe”, a spus Dana Goldic. 

Tehnicianul gălăţean va aborda jocul cu următoarele jucătoare: Daniela Goldic, Laura Bujoiu, Cătălina Orbeanu - Cosmina Cozma, Cristina Mircescu, Cristina Marcu, Marie Jeanne Kanda, Iulia Artean, Ioana Pocriş, Lavinia Poteraşi, Ramona Urse, Paula Ababei, Mădălina Conache, Andreea Taivan (foto), Ioana Manoilă şi Tatiana Budescu. 

Citit 1500 ori Ultima modificare Marți, 26 Aprilie 2016 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.