Lucian Bute luptă pentru a redeveni campion al lumii, în direct la Digi Sport

Lucian Bute luptă pentru a redeveni campion al lumii, în direct la Digi Sport
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălăţeanul Lucian Bute va boxa pentru centura mondială WBC şi pentru a avea un nou meci la toamnă de unificare cu titlul IBF

Partida sa cu Badou Jack va fi transmisă de Digisport

Noaptea de Înviere va fi una prelungită până-n ziuă pentru românii pasionaţi de sport, pugilistul gălăţean Lucian Bute urmând să boxeze la Washington, duminică (începând din jurul orei 6.30), cu suedezul Badou Jack pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. În aceeaşi gală va avea loc şi lupta pentru titlul mondial IBF la supermijlocie, între britanicul James DeGale şi mexicanul Rogelio Medina. 

Pentru gălăţeanul din comuna Pechea miza este uriaşă, amplificată de faptul că s-a stabilit ca învingătorii din cele două meciuri de titlu mondial din această gală să boxeze la toamnă pentru unificarea celor două titluri.

Dacă va câştiga acest meci, gălăţeanul va deveni primul boxer român profesionist dublu campion mondial. El a mai deţinut centura IBF la supermijlocie între 2007 şi 2012. Bute a luptat ultima dată, în noiembrie anul trecut, chiar cu DeGale, celălalt pugilist care în această gală îşi va pune titlul mondial în joc. Gălăţeanul a fost declarat învins la puncte după un meci echilibrat şi tocmai datorită evoluţiei sale foarte bune din acea dispută i s-a acordat atât de repede  o nouă şansa de a boxa pentru o centură de campion mondial. “Performanţa mea din meciul cu DeGale, considerat unul dintre cei mai buni boxeri la această categorie, mi-a redat încrederea care mi-a lipsit în ultimii ani. Chiar dacă acum am ajuns la 36 de ani, sunt «înfometat» şi determinat să pun mâna pe această centură. Sunt pregătit şi nerăbdător să redevin campion mondial pe 30 aprilie (n.r. – 1 mai în România). Îl respect pe Badou Jack, este un mare campion, un foarte bun luptător, dar pe 30 aprilie sunt sigur că voi câştiga titlul de campion mondial. Mă aştept să fie un meci greu, dar sunt foarte încrezător, am venit aici doar să câştig”, a declarat Bute.

Badou Jack, adversarul lui Bute, a câştigat centura WBC în urmă cu un an, după o victorie surprinzătoare în faţa lui Anthony Dirrell. În septembrie 2015, el şi-a apărat cu succes titlul în faţa britanicului George Groves, după un meci destul de echilibrat. În vârstă de 32 de ani, suedezeul stabilit în SUA are în palmares 20 de victorii (12 prin knock-out), un meci terminat la egalitate şi o singură înfrângere.

Lucian Bute a acumulat 35 de lupte la profesionişti, dintre care 32 de victorii (25 prin knock-out) şi trei înfrângeri.

Gala de la Washington va fi transmisă în direct la tv în România de către Digisport, duminică dimineaţă, cu începere de la ora 5.00.

Citit 1965 ori Ultima modificare Joi, 28 Aprilie 2016 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.