Gălățeanca PATRICIA ȚIG face furori în turneul de la Madrid. A reuşit o nouă surpriză de proporţii

Gălățeanca PATRICIA ȚIG face furori în turneul de la Madrid. A reuşit o nouă surpriză de proporţii
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

UPDATE, ora 19,10: Madison Keys este a treia americancă pe care o va întâlni Patricia Țig la Madrid. Meciul se va juca miercuri. În turul doi, Keys (locul 25 WTA) a învins-o pe Barbara Strycova (Cehia, locul 33), scor 6-3, 6-3.


Gălăţeanca Patricia Maria Ţig (21 de ani) are un parcurs senzaţional la turneul de tenis WTA Premier Mandatory de la Madrid, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de euro, al cărui proprietar este Ion Ţiriac. Aflată pe locul 134 WTA, gălăţeanca a trecut de calificări, iar pe tabloul principal leagă surprizele de proporţii. După ce, în turul inaugural, a învins-o, duminică, 1 mai, pe Daria Kasatkina (Rusia, 32 WTA), luni, 2 mai, a izbutit un nou meci senzaţional şi o victorie uriaşă: 6-2, 6-3 în faţa celei mai bine clasate adversare pe care a întâlnit-o până acum, americanca Sloane Stephens, aflată pe locul 21 WTA şi a cărei cea mai bună poziţionare în ierarhia mondială a fost locul 11.

Patricia Ţig a fost foarte ofensivă în primul set, erorile neforţate au fost foarte rare şi s-a impus cu o dominare impresionantă. Gălăţeanca a început excelent, cu break, setul secund, moment care s-a dovedit decisiv. Sloane Stephens a schimbat tactica, a folosit des mingi liftate, cu care a împins-o pe Ţig mult în spatele terenului şi i-a redus din capacitatea ofensivă, dar americanca a putut astfel doar să echilibreze disputa, nimic mai mult. Patricia a servit excelent (niciun break tot meciul în contul americancei), a stat foarte bine psihic şi în momentele delicate (15-40 pe serviciul său la 3-2), iar de la 4-3 a sprintat spre victorie, cu două game-uri câştigate la zero!

Pentru calificarea în turul trei, Patricia şi-a asigurat un premiu de 59.490 dolari şi un plus semnificativ, de 150 de puncte, în ierahia WTA, cu care va urca din nou în zona locului 110, cea mai bună clasare a sa de până acum.

În turul trei, Ţig o va întâlni, miercuri, pe învingătoarea partidei dintre Madison Keys (SUA, locul 25 WTA) şi Barbora Strycova (Cehia, locul 33).

Parcurs senzaţional

La Madrid, Patricia Ţig şi-a început parcursul vineri, cu victoria din primul tur al calificărilor în faţa americancei Nicole Gibbs (74 WTA), scor 7-5, 7-6 (6). Apoi, în partida decisivă pentru accesul pe tabloul principal, a avut de înfruntat, sâmbătă, o adversară în plină ascensiune şi în mare formă, Maria Sakkari (Grecia, 20 de ani, locul 118 WTA), pe care a învins-o cu scorul 5-7, 6-4, 6-4. Sportiva din Grecia venea după un parcurs foarte bun, cu o săptămână înainte, la turneul WTA de la Istabul (premii de 226.750 dolari), pe care l-a început în calificări şi l-a încheiat în sferturile de finală, după ce eliminase principala favorită, Anna Schmiedlova (locul 34 WTA). Luna trecută, Sakkari ajungea pe tabloul principal de la Miami (premii de 6,1 milioane de dolari), unde a fost învinsă în primul tur de Irina Begu (scor 6-1, 6-3), iar la turneul de Grand Slam de la Melbourne din luna ianuarie a trecut de calificări şi ajuns până în turul doi.

Pe tabloul principal a urmat în primul tur, duminică, confruntarea cu noua senzaţie a circuitului WTA, rusoaica Daria Kasatkina, care la doar 19 ani se află pe locul 32. Ţig s-a impus cu scorul 6-3, 4-6, 6-2 în faţa unei adversare care în acest an impresionase cu un sfert de finală jucat la Charleston, turul doi la Miami, sfert de finală după patru victorii la Indian Wells, turul doi la Doha, semifinală la St. Petersburg şi turul trei la Australian Open.

Kasatkina şi Stephens sunt cele mai bine clasate jucătoare pe care gălăţeanca le-a învins până acum acum. Precedentul astfel de record personal al Patriciei Ţig fusese victoria de la Baku (2015, turneu de 250.000 dolari), din semifinale, în faţa unei alte sportive din Rusia, Anastasia Pavliucenkova, locul 42 WTA în acel moment.

În acest an, gălățeanca a mai trecut de calificări în turneele WTA de la Charleston (SUA, 700.000 de dolari) și St. Petersburg (Rusia, 700.000 de dolari), în ambele fiind învinsă în primul tur.

Citit 5226 ori Ultima modificare Marți, 03 Mai 2016 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.