Jucătoarea gălățeană de tenis PATRICIA ȚIG joacă astăzi pentru intrarea în Top 100 WTA

Jucătoarea gălățeană de tenis PATRICIA ȚIG joacă astăzi pentru intrarea în Top 100 WTA
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gălăţeanca va avea miercuri, 4 mai, a treia adversară din Statele Unite în turneul de la Madrid, Madison Keys (25 WTA), miza fiind calificarea în sferturile de finală şi un salt uriaş în ierarhia mondială

Jucătoarea de tenis Patricia Maria Ţig va încerca să-şi continue impresionantul parcurs de la turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de euro. Gălăţeanca va avea a treia americancă ca adversară la acest turneu, Madison Keys (locul 25 WTA), în partida din turul trei, miza fiind calificarea în sferturile de finală. Totodată, pentru Patricia Ţig, acest meci reprezintă şi prima ocazie concretă de a-şi vedea împlinit un prim vis, cel de a ajunge în Top 100 al clasamentului WTA.

Ţig a început turneul de pe poziţia 134 în ierarhia mondială, iar cu cele 150 de puncte în plus pe care le are asigurate pentru parcursul de până acum a urcat în clasamentul „live” până pe 113. În funcţie de rezultatele celorlalte jucătoare din această zonă a clasamentului, Patricia nu va putea fi mai jos de locul 121, la actualizarea de la începutul săptămânii viitoare.

Dacă va reuşi să o învingă şi pe Madison Keys, sportiva din Galaţi va mai primi alte 95 de puncte, care i-ar permite să urce spre bariera locului 100, în intervalul poziţiilor 98 - 102!

Privind prin prisma parcursului Patriciei din acest turneu, o victorie în faţa lui Madison Keys nu mai pare deloc un obiectiv nerealist, de vreme ce în precedentele două tururi a învins jucătoare din aceeaşi zonă a clasamentului WTA: rusoaica Daria Kasatkina (locul 32), scor 6-3, 4-6, 6-2, respectiv, americanca Sloane Stephens (locul 21), scor 6-2, 6-3. Kasatkina şi Stephens reprezintă adversarele cel mai bine clasate pe care le-a învins Ţig până acum.

Un alt motiv de optimism poate fi unul dintre rezultatele recente ale lui Madison Keys, care în a doua decadă a lunii martie, la Indian Wells, a fost învinsă de Nicole Gibbs (74 WTA), aceasta din urmă pierzând la Madrid în faţa Patriciei Ţig, în primul tur din calificări (scor 7-5, 7-6).

Patricia Ţig a spus, după victoria senzaţională cu Sloane Stephens, că meciurile anterioare i-au dat plusul de încredere de care avea nevoie, iar statutul de outsider i-a adus mult calm, aspecte care au ajutat-o să învingă. „Am fost relaxată şi încrezătoare, iar din asta a ieşit un meci şi un rezultat foarte bun. Voi încerca să fac tot ce este mai bine pentru a fi pregătită pentru meciul următor. De partea cealaltă este tot o jucătoare, este sport şi nu ştii ce se poate întâmpla”, a declarat Ţig, la Digisport.

Pentru Patricia Ţig, turneul de la Madrid este primul de acest nivel foarte înalt la care a reuşit să intre pe tabloul principal, iar gălăţeanca spune că se aştepta la o astfel de performanţă: „Am reuşit să-mi înving unele temeri sau ce-or fi fost ele, poate nu e cel mai potrivit cuvânt. Nu e neaşteptată calificarea mea, pentru că în ultima perioadă am muncit foarte mult şi iată că munca se răsplăteşte”.

De altfel, tatăl sportivei, fostul voleibalist Marius Ţig, acum antrenor la CSS Galaţi, anticipa şi el cel puţin trecerea de calificări. După ce trecuse pe la Braşov şi o văzuse pe Patricia la antrenamentele cu Răzvan Sabău, Marius Ţig ne mărturisea vineri, înaintea partidei cu Nicole Gibbs, că „este în mare formă, joacă la un nivel ridicat cum nu am mai văzut-o, sunt sigur că va face treabă bună la Madrid”.

Partida dintre Patricia Ţig şi Madison Keys va fi ultima a zilei de pe terenul 2, urmând să înceapă nu mai devreme de ora 22.30 şi va fi transmisă în direct de către deţinătorul drepturilor tv pentru acest turneu, canalul Dolce Sport.

Posibil duel între românce, în sferturi

După succesul Patriciei Ţig cu Sloane Stephens, luni seară o altă româncă a reuşit o nouă mare surpriză, Irina Begu câştigând în turul doi în faţa numărului 4 mondial şi favorita publicului, Gabrine Muguruza, scor 5-7, 7-6, 6-3. Begu se află pe aceeaşi parte de tabloul cu Simona Halep, care a câştigat în primul meci al zilei de ieri în faţa sportivei Karin Knapp (Italia, locul 75 WTA), scor  6-1, 6-1. Dacă ambele vor reuşi să câştige şi în optimi, atunci vom asista la un sfert de finală românesc, între Irina Begu şi Simona Halep.

Citit 2029 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Mai 2016 14:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.