CSU Galaţi joacă în turneul de promovare în Divizia A1 de VOLEI FEMININ
Foto: Foto Sonia Baciu

CSU Galaţi joacă în turneul de promovare în Divizia A1 de VOLEI FEMININ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE, ora 20,30:  În urma ședinței tehnice, de joi seară, s-a stabilit programul meciurilor din cadrul turneului de promovare în Divizia A1 de volei feminin, care se dispută la Timișoara. Astfel, echipa CS Universitatea Galați va juca cu CSM Pitești, vineri de la ora 16,00, iar cele două formații timișorene, Politehnica și Agroland, de la ora 18,00. Sâmbătă sunt programate partidele CSU - Politehnica (ora 12,00) și CSM Pitești - Agroland (ora 14,00). Turneul va continua duminică, de la ora 10,00, cu meciul Politehnica - CSM Pitești, și se va încheia cu partida CS Universitatea Galați - Agroland Timișoara, de la ora 12,00.


 

La sfârşitul acestei săptămâni, cele mai bune patru formaţii feminine din cel de-al doilea eşalon al Campionatului Naţional de volei feminin (Divizia A2) se întâlnesc la Timişoara, în meciurile turneului de promovare. Cele patru provin din cele două serii, Est şi Vest, şi s-au calificat la această fază superioară a competiţiei în urma clasării pe primele două locuri în respectivele serii: CSU Galaţi şi CSM Piteşti din “Est”, Politehnica şi ACS Agroland, ambele dinTimişoara, din “Vest”.

Cele patru echipe pornesc de la zero, fără să se mai ţină cont de rezultatele anterioare, vor juca în sistemul fiecare cu fiecare, meciurile fiind programate în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Primele două clasate vor promova în Divizia A1.

Antrenoarea gălăţeană Ileana Berdilă va conta în aceste trei meciuri foarte importante pe următoarele jucătoare: Adriana Dumitru Dudnic - căpitanul echipei, Florina Chirilov, Elena Girip Ivan, Irina Todaşcă, Ioana Stoica, Camelia Vasile, Violeta Stan, Andreea Ordeanu, Corina Vasilie, Teodora Şabloschi şi Roxana Petre.

Echipa gălăţeană, care la începutul sezonului şi-a fixat ca obiectiv promovarea, a plecat spre Timişoara miercuri dimineaţă, cu escală la Deva. Joi va avea loc un antrenament de acomodare cu sala, iar spre seară este programată şedinţa tehnică. Meciurile se vor disputa astfel: vineri şi sâmbătă, de la orele 16,00 şi 18,00, iar duminică, de la 10,00 şi 12,00.

Cele două formaţii din Timişoara au foarte multe jucătoare tinere în loturi, unele dintre ele junioare, astfel că CSU Galaţi şi echipa din Piteşti pornesc teoretic ca favorite, dar Ileana Berdilă, antrenoarea echipei gălăţene, se aşteaptă la replici puternice din partea celor din Timişoara, care au plătit federaţiei 5.000 de euro la licitaţia pentru desemnarea organizatoarei, pentru a avea astfel avantajul terenului propriu. “Este un turneu care se anunţă foarte greu şi echilibrat, întrucât toate combatantele şi-au manifestat interesul pentru promovare. După informaţiile pe care le am până acum, noi şi Piteştiul am cam fi favoritele turneului, dar la faţa locului va trebui să ţinem cont de mai mulţi factori. Avem un lot echilibrat, cu jucătoare foarte experimentate, călite în astfel de competiţii cu miză mare şi am încredere că putem obţine promovarea”, a spus Ileana Berdilă.

Citit 2269 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2016 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.