United Galaţi s-a CALIFICAT în SEMIFINALELE Ligii I de FUTSAL
Foto: Foto Sorin Pană

United Galaţi s-a CALIFICAT în SEMIFINALELE Ligii I de FUTSAL
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Formaţia de futsal United Galaţi a trecut cu bine de prima fază din play-off, calificându-se în semifinalele Ligii I cu scorul general de 2-1, în detrimentul celor de la Spicom Sf. Gheorghe. S-a jucat după sistemul „două victorii din maximum trei meciuri”.

În prima confruntare, din deplasare, a fost 3-0 pentru United, apoi duelul s-a mutat la Galaţi. Marţi seara a avut loc meciul care putea rezolva problema calificării, dar Spicom Sf. Gheorghe şi-a dozat mai bine forţele şi emoţiile unei astfel de partide şi, surprinzător, a egalat scorul la general. Covăsnenii au câştigat cu 3-1, egalând scorul la general:1-1.

În acest meci, United a deschis scorul prin Laşcu, internaţionalul moldovean transformând impecabil un penalti. Avantajul s-a menţinut până în min. 35, când Mihaly a egalat. În ultimele cinci minute nu s-a mai înscris, astfel că au urmat prelungirile pentru departajare (două reprize a câte cinci minute), perioadă care a favorabilă celor din Sf. Gheorghe, care au punctat de încă două ori, prin Alonso şi Şuto.

Astfel, s-a ajuns la meciul decisiv, disputat miercuri seară tot la Galaţi, iar de data aceasta United nu a mai lăsat loc de emoţii şi s-a categoric, scor 8-3, victorie cu care are undă verde pentru semifinalele Ligii I.

Elevii antrenorului David Asandei au intrat pe teren cu determinare maximp şi atitudine de învingători, iar răsplata a venit relativ repede. Având de partea lor şi acel coeficient de şansă atât de necesar fiecărei echipe, fiecărui sportiv, gălăţenii au ajuns să aibă un avantaj destul de consistent în min. 12: 3-0, prin reuşitele lui Stoykov (min. 3), Cireş (min 6) – şut deviat în propria poartă de un jucător oaspete - şi tot Cireş, în min. 12. Până la pauză s-a făcut 3-1 (gol Moreno, min. 15).

Repriza a doua a fost una de vis pentru gălăţeni. Cu o uşoară perioadă de emoţii, când scorul devenise 4-2 (min 28) după golurile bulgarului Stoykov, respectiv Ticalo, în continuare jocul a trecut totalmente în „custodia” celor de la United. Aceştia au înscris gol după gol, în uralele numeroşilor spectatori care şi-au încurajat permanent favoriţii. Antrenorul echipei Spicom a renunţat şi la portarul titular, înlocuitorul acestuia fiind deseori trecut pe bancă pentru a realiza superioritatea numerică din finalul majorităţii jocurilor de futsal. Ei bine, această perioadă a fost catastrofală pentru covăsneni, în puţine minute tabela urcând până la 8-2. Au marcat, pe rând: Moldoveanu (33), Apostol (34) - ambii în poarta goală, Burdujel şi din nou Moldoveanu (min 37).

Cu puţine momente înaintea fluierului final, Spicom a redus din diferenţă, prin Pavel.

Cu scorul general de 2-1 (pe meciuri: 3-0, 1-3 şi 8-3), echipa noastră obţine o performanţă demnă de toată lauda.

Jucătorii din Covasna (antrenor Atilla Farcaş) au suportat foarte greu înfrângerea şi eliminarea, dedându-se la finalul ultimului meci la unele acte străine noţiunii de fair-play şi sportivitate.

Cele două partide de la Galaţi, de marţi şi miercuri, au beneficiat de arbitraje de calitate, asigurate de cuplurile: Gabriel Gherman (Bucureşti) şi Bogdan Hanceariuc (Iaşi), respectiv internaţionalul Bogdan Sorescu şi Daniel Vasile Pop (ambii din Piteşti).

Gălăţenii au avut trecuţi pe foaia de joc următorii jucători: Wellington, Păduraru, tănăsilă – Laşcu, Moldoveanu, Tudose, Burdujel, Apostol, Cojoc (căpitanul echipei), Cireş, Stoikov, Boubătrân, Da Silva şi Iorga.

În semifinalele Ligii I s-au calificat echipele Autobergamo Deva şi City’us Tg. Mureş, care vor juca între ele, în timp ce United Galaţi va întâlni Informatica Timişoara.

Se va juca tot pe sistemul „două victorii din trei partide”, echipa gălăţeană urmând să joace primul meci pe teren propriu (luni sau marţi, în funcţie de programul de televizare al Digi Sport), următoarele două urmând să se dispute la Timişoara.

United este calificată şi în careul de aşi al „Cupei României”, după ce a trecut de Informatica Timişoara şi apoi de Concordia Chiajna. Turneul final se va disputa la Deva, pe 23 şi 24 mai, în semifinale United urmând să joace cu CSMS Iaşi, iar City’us Tg. Mureş cu Aubergamo Deva.

Citit 1388 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2016 13:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.