Mobilizare pentru renaşterea fostei campioane. Proiectul noului Oţelul este susţinut de foştii jucători

Mobilizare pentru renaşterea fostei campioane. Proiectul noului Oţelul este susţinut de foştii jucători
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Printre cei care au transmis că se alătură “Suporter Club Oţelul Galaţi” se află campionii din 2011 Sergiu Costin, Gabriel Paraschiv şi Gabriel Viglianti

“Oţelul nu moare, Oţelul renaşte”, aceasta este esenţa mesajelor transmise de foşti fotbalişti ai clubului campion din 2011, intrat în procedură de faliment acum o lună şi jumătate şi pe care un grup de iniţiativă al suporterilor sunt tot mai aproape să-l readucă la viaţă. Fanii au făcut primii paşi pentru înfiinţarea unui nou club, organizat pe modelul socios, care ar urma să intre în competiţie din sezonul următor, în Liga IV sau V, sub numele „Suporter Club Oţelul Galaţi” şi pe care îl consideră continuatorul moral al fostei campioane, legitimitatea sa fiind dată de suporterii care sunt în acest moment parte activă a acestei mişcări.

Iniţiativa a fost primită cu entuziasm de foşti jucători ai Oţelului, care au transmis comunităţii roş-alb-albastre mesaje prin care îşi manifestă susţinerea faţă de acest proiect. Unul dintre aceştia este Sergiu Costin, căpitanul echipei ce câştiga campionatul în urmă cu cinci ani: „Ca oţelar pe viaţă, sunt alături de voi la această iniţiativă de a salva Oţelul, chiar dacă fizic sunt departe. Haideţi cu toţii să ne alăturăm acestui proiect. Forţa Oţelul!”.

Un alt fost jucător emblematic al Oţelului, Gabriel Paraschiv, s-a declarat bucuros de lansarea proiectului. “Spre bucuria mea, aceiaşi suporteri fantastici împreună cu care am câştigat campionatul acum cinci ani au decis reînfiinţarea clubului la care m-am afirmat ca jucător. Vă doresc realizarea acestui proiect minunat, aveţi toată susţinerea mea. Nu uitaţi, în Galaţi doar Oţelul contează”, a spus “Para”.

Un mesaj similar a venit şi din Argentina, transmis din localitatea Cordoba de Gabriel Viglianti, fostul mijlocaş şi apoi director sportiv îndemnând la unitate în jurul noului Oţelul: “Vreau să transmit suporterilor care au început proiectul Suporter Club Oţelul Galaţi că sprijinul meu este necondiţionat pentru ceea ce fac ei. Cu toţii ne vom lupta pentru revenirea clubului acolo unde îi este locul. Pentru toate momentele de neuitat pe care ni le-a oferit, pentru istorie, pentru tot ceea ce a fost, vom rămâne uniţi. Sunt mereu la dispoziţia voastră, vă iubesc şi rămân recunoscător culorilor roşu-alb-albastre”.

Branko Grahovac, portarul campion în 2011, şi-a exprimat speranţa că, prin acest proiect, începe istoria modernă a Oţelului: “Ştiu că voi, suporterii, aveţi o idee extraordinar de bună de face un club care să fie numai în mâinile voastre. Sper să înceapă o nouă istorie a clubului nostrum, istoria modernă a Oţelului. Oriunde voi fi, cu toată inima vă sunt alături, pentru că meritaţi mai mult, meritaţi un club mare şi îmi pare rău că nu sunt alături de voi şi fizic”.

Fundaşul stânga Daniel Popescu, acum la ACS Poli Tmişoara, consideră că toţi foştii jucători ar trebui să se alăture proiectului: “Mă bucur că fac parte din familia Oţelul, că am jucat la o asemenea echipă. Sunteţi mereu în inima mea, cu voi alături am debut în Liga I. Îi rog pe toţi cei care au jucat de-a lungul timpul la Oţelul să fie alături de noi şi împreună să sprijim acest proiect. Oţelul nu moare!”.

Mesaje similare au mai fost transmise de Cosntantin Mişelăricu, Daniel Popescu şi Alexandru Vlasie.

În proiectul iniţiat de suporteri sunt implicaţi direct alţi doi foşti mari jucători, Stelian Bordieanu şi Sorin Haraga, ultimii antrenori ai echipei de seniori înainte de a se declara falimentul.

Citit 6925 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2016 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.