Avântul Valea Mărului este liderul solitar, după derbiul campionatului Ligii IV de fotbal

Avântul Valea Mărului este liderul solitar, după derbiul campionatului Ligii IV de fotbal
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
  • Avântul Valea Mărului s-a impus pe terenul contracandidatei la primul loc şi a făcut un pas uriaş spre barajul de promovare în Liga a III-a

Etapa a 27-a din cel de-al patrulea eşalon fotbalistic a programat cel mai important meci din returul campionatului. La Smulţi s-au întâlnit primele două clasate, Fulgerul din localitate şi Avântul Valea Mărului, care etape de-a rândul s-au aflat în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte, situaţie care a persistat până la acest derbi, înaintea căruia departajarea era făcută doar la golaveraj.

În tur, derbiul se terminase la egalitate, lucru care nu s-a mai repetat şi acum, oaspeţii s-au impus cu 2-1 (1-0) şi au făcut pasul în faţă în clasament: Avântul Valea Mărului are 73 de puncte şi este acum lider solitar, Fulgerul rămânând cu 70 de puncte.

Meciul, disputat pe un teren foarte bun la acest nivel, a avut toate caracteristicile unui derbi, inclusiv în tribună, oaspeţii venind însoţiţi şi de o numeroasă şi pătimaşă galerie. Mai inspiraţi la finalizare, cei de la Avântul au deschis scorul în minutul 15, printr-un gol marcat din penalti de către Ionuţ Cristian, tot ei marcând primii şi după pauză, Anastasie punctând pentru 0-2, în min. 59.

Gazdele au redus din diferenţă în urma autogolului portarului Pohrib. Până la final a mai fost şi o eliminare, cea a lui Claudiu Muha, de la Fulgerul, în min. 90+4.

Meciul a fost condus de un arbitru de Liga I, Adrian Viorel Cojocaru, asistat de Florian Vişan şi Daniel Vlase, cărora li s-au aliniat formaţiile:

Fulgerul: Stoica - Gârleanu, Matei, Tudosă, Pintilie - Muha, Postolea, Spânache, Burghelea - Postelnicu şi Cazacu. Au mai intrat: State, Ghisman şi Neagu.

Avântul: Pohrib - Lupu, Nastea, Popa, Bălan - Anastasie, Căldăraru, Dorofte, Cr. Frunză - Dodan, I. Cristian. Au mai jucat: Ciochină, Curteanu, Antofe şi Toma.

În urma acestei victorii, vălmărenii şi-au asigurat în mare măsură câştigarea campionatului, mai ales că în ultimele trei etape vor avea adversare care, teoretic, nu le pot pune mari probleme. Avântul mai are de jucat acasă cu CSS Tecuci (locul 9), în deplasare cu Luceafărul Petrolul Schela (locul 12) şi, din nou acasă, cu formaţia Quantum Galaţi (locul 11). Având şi avantajul rezultatelor favorabile în meciurile directe cu Fulgerul, Avântul Valea Mărului mai are nevoie de două victorii pentru a-şi asigura titlul de campioană şi a-şi asigura prezenţa la barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

Formaţia din Valea Mărului a câştigat şi ediţia precedentă a Ligii a IV-a, când locul doi a fost ocupat, ca şi în clasamentul la zi, tot de Fulgerul Smulţi. În barajul pentru promovarea în Liga a III-a, Avântul a fost învinsă de Olimpia Rm. Sărat.

Citit 4399 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2016 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.