Lucian Bute, depistat pozitiv la testul antidoping de la meciul cu Badou

Lucian Bute, depistat pozitiv la testul antidoping de la meciul cu Badou
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Boxerul gălăţean Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din data de 30 aprilie.

Comisia pentru box și sporturi de contact a Districtului Columbia (SUA) a anunțat WBC-ul că au fost găsite urme de ostarină în eșantioanele prelevate de la Bute în urma meciului cu Badou Jack. Substanța menționată, care mărește rezistența fizică a sportivilor, figurează încă din ianuarie 2008 pe lista produselor interzise de Agenția Mondială Antidoping.

WBC nu a luat încă o decizie în privinţa lui Bute şi se aşteptă probabil şi testarea probei B.

Lucian Bute a reacţionat pe pagina sa de facebook: „Nu am amănunte pentru că nu am primit încă rezultatul oficial al laboratorului folosit de către comisia atletică din WASHINGTON. Personal, eu sunt surprins şi dezamăgit de această ştire. Am o lungă carieră în spate şi am fost testat anti-doping de zeci de ori fără să am vreodată un test pozitiv. Comform protocolului va avea loc un nou test la eşantionul "B" şi voi aştepta acest nou test înainte să fac alte comentarii. Nu am folosit niciodată substanţe interzise şi sunt convins că se va face lumină în acest dosar”.

Dacă va fi găsit vinovat, Bute riscă o suspendare de minim doi ani, sinonimă practic cu încheierea carierei.

Presa canadiană susţine că la meciul cu DeGale, precedent celui cu Badou, Lucian Bute a fost testat antidoping de opt ori, toate rezultatele fiind negative.

Meciul dintre Badou şi Bute, pentru titlul mondial WBC, s-a terminat cu un verdict de egalitate din partea arbitrilor.

Bute (în vârstă de 36 ani), fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012, interval în care și-a apărat centura de 9 ori, are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști.

Citit 3010 ori Ultima modificare Vineri, 27 Mai 2016 13:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.