"Ziua Olimpică" marcată şi la Galaţi

"Ziua Olimpică" marcată şi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O nouă ediţie a Crosului Olimpic, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în parteneriat cu Academia Olimpică din România, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi CS Arcada, a adunat ieri dimineaţă, la start, pe Faleza Inferioară, 300 de persoane de diferite vârste, care au dorit să marcheze Ziua Olimpică, momentul în care, pe 23 iunie 1894, la Paris, a fost înfiinţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), de către Pierre de Frédy, baron de Coubertin.

Printre primii sosiţi s-au aflat: Andreea Enciu, Diana Mitrofan şi Ştefania Ion (feminin), respectiv, Ştefan Popa, Alin Dănăilă şi Laurenţiu Istrate. La copii, ordinea sosirii a fost următoarea: Mihaela Movilă, Bianca Lupaşc şi Georgiana Prudeanu, respectiv, Iulian Melniciuc, Lorenzo Plop şi Dragoş Voinea. În proba destinată persoanelor cu dizabilităţi, sosirea a fost următoarea: Marian Petria, Dumitru Marin şi Aurelian Căuş (deplasabili), Florentina Perjoc, Cristina Plugaru şi Iuliana Liga, respectiv, Adrian Stase, Florin Deaconiţă şi Eugen Bogdan (scaun rulant).

Evenimentul a fost unul deschis, în care s-a urmărit promovarea mişcării şi a spiritului de fair-play, la cros nefiind limită de vârstă.

"Aceasta este prima lui medalie", ne-a spus Valentina Onofrei, arătând spre fiul ei de trei ani, alături de care a "alergat", el pe tricicletă, ea împingându-l spre linia de sosire.

Altfel, Marian Petria va participa duminică, la Cluj, la Campionatul Naţional paralimpic. Acesta a obţinut recent medalia de bronz la "Europenele" din Italia (200 m) şi s-a clasat pe locul patru în proba de 100 metri.

Citit 1211 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2016 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.