Echipa Avântul a promovat în Liga a III-a

Echipa Avântul a promovat în Liga a III-a
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sâmbătă seară, la Valea Mărului a avut loc un meci de referinţă pentru locuitorii comunei. Echipa locală – Avântul, a făcut marele pas în fotbalul de performanţă. După ce peste 30 de ani a evoluat în eşaloanele patru şi cinci, la finele actualului sezon a reuşit promovarea în Liga a III-a, după ce anul trecut a ratat acest examen, fiind învinsă de Olimpia Rm. Sărat.

Dubla vălmărenilor a fost susţinută în compania jucătorilor de la Pajura Huşi – campioana judeţului Vaslui. Primul meci s-a încheiat cu un succes clar: 4-1 pentru Avântul, la Huşi. Sâmbătă a fost tot victorie, cu 3-1 de data aceasta, astfel că promovarea a fost realizată cu un scor liniştitor: 7-2.

Despre meci ne-a vorbit şi unul dintre antrenori, care a pus umărul la promovare şi din teren: Ovidiu Lupu. „Este, într-adevăr, o victorie istorică. Tribunele au fost arhipline, la meci venind tot satul. Au fost spectatori şi din comunele limitrofe, din Tecuci, dar şi din Galaţi. De altfel, echipa este a tuturor, compusă din cinci tecuceni şi 13 gălăţeni. Dintre aceştia, cel puţin cinci jucători au venit cu bogata lor experienţă, în sezoanele trecute evoluând şi în eşantioanele doi şi trei. Aceştia sunt: Dodan, Ionuţ Cristian, Cristi Frunză, V. Popa şi tecuceanul Căldăraru, fost component al FCM Dunărea Galaţi, înainte de desfiinţare. Prima promovare a unei echipe din Valea Mărului a creat o atmosferă sărbătorească, fiecare dintre participanţi putându-se considera părtaşi la acest eveniment”, ne-a declarat tânărul tehnician al echipei.

Meciul doi, fără emoţii

Având asigurată promovarea, după un prim 4-1, echipa gazdă a început meciul fără emoţii. Şi mai siguri de calificare, vălmărenii au devenit după ce tabela ajunsese la 2-0 (min 20). Scorul a fost deschis de Antofe, în urma unei acţiuni colective, pentru ca Ionuţ Cristian să ducă tabela la 2-0, printr-un şut de la distanţă. La acest scor, Toma a ratat un penalti, pentru ca golul de 3-0 să fie materializat tot printr-o lovitură de pedeapsă, transformată de Cristi Frunză (min 60)  Scorul final a fost stabilit tot printr-un penalti, vasluienii închizând tablea prin jucătorul Mădălin Căciulă, care este şi preşedintele clubului din Huşi.

Este a  treia promovare, după Lieşti şi Metalosport, şi Avântul face pasul spre Liga a III-a după o dublă confruntare cu o echipă campioană a Vasluiului. Cu trei şi două sezoane în urmă, Sporting Lieşti şi „metalurgiştii” se calificaseră mai departe după ce au depăşit echipa FC 2007 Gârceni în două sezoane consecutive.

Meciul a fost arbitrat de constănţeanul Eduard Ioniţă.

Echipa învingătoare, care din toamnă va juca în cel de-al treilea eşalon, a început meciul cu următorul „unsprezece”: Pohrib – Toma, Lupu, Nastea, Bălan – Antofe, Căldăraru, Frunză, Anastasie – Dodan, I. Cristian. Au mai jucat: Coviţ, Curteanu, Dorofte şi Ciochină.

Citit 2555 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iunie 2016 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.