O nouă surpriză la Euro 2016, una din favoritele la trofeu a fost ELIMINATĂ

O nouă surpriză la Euro 2016, una din favoritele la trofeu a fost ELIMINATĂ
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa de fotbal a Țării Galilor s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European, vineri seara, pe stadionul ''Pierre-Mauroy'' din Lille, după ce a învins surprinzător formația Belgiei cu scorul de 3-1 (1-1), în sferturile de finală ale EURO 2016.

Țara Galilor a obținut calificarea prin golurile marcate de Ashley Williams (31), Hal Robson-Kanu (55) și Sam Vokes (86), după ce belgienii au deschis scorul prin Radja Nainggolan (13).

Debutul partidei a aparținut belgienilor, care au ratat trei mari ocazii într-o singura fază (minutul 7). Belgia a deschis scorul în min. 13, prin Radja Nainggolan, cu un șut de senzație de la circa 26 metri, fără preluare, la păianjen.

Golul belgienilor a fost ca un declic pentru galezi, care au ieșit la joc, au construit și au început să se apropie de poarta lui Courtois. Portarul echipei Chelsea a avut o intervenție de senzație în min. 26 la șutul lui Taylor, dar cinci minute mai târziu a fost învins de lovitura de cap a căpitanului galez, Ashley Williams, scăpat din marcaj la cornerul executat de Ramsey (31).

Belgia a scăzut substanţial viteza de joc, echipa mai prezentă în joc fiind surprinzătoarea formație a Țării Galilor. Faza meciului a fost reuşită de atacantul Robson-Kanu, care dintr-o singură fentă a păcălit trei fundaşi belgieni, Meunier, Denayer și Fellaini, a rămas singur cu portarul şi a marcat (min. 55).

Belgia a mizat apoi totul pe ofensivă, Fellaini a irosit o șansă uriașă de egalare (74), însă a trimis puţin pe lângă poartă cu capul. Apoi, în minutul 82 Nainggolan a fost călcat în careu, fault extrem de clar, dar arbitrul sloven Damir Skomina nu a acordat penaltiul cuvenit.

Calificarea galezilor a fost parafată de golul marcat de Vokes, care a reluat cu capul în plasă la centrarea lui Gunter.

Aceasta este cea mai mare performanță a Ţării Galilor, după sfertul de finală din 1958, la Cupa Mondială, când a fost eliminată de Brazilia, viitoarea campioană.

În semifinale, Țara Galilor va întâlni Portugalia, miercuri, la Lyon, meci care va aduce în prim plan un duel Bale — Ronaldo, coechipieri la Real Madrid.

Citit 1209 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Iulie 2016 08:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.