Gălăţeanca Elena Dache, din nou decisivă la Mondialul de handbal pentru tineret

Gălăţeanca Elena Dache, din nou decisivă la Mondialul de handbal pentru tineret
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa naţională de handbal feminin a României s-a calificat în sferturile de finală la Campionatul Mondial de tineret, din Rusia. În optimile de finală, România s-a impus, scor 32-31, în faţa Japoniei, după un joc cu emoţii uriaşe pe final.

Era de aşteptat ca româncele să zburde în faţa unui adversar, Japonia, care terminase doar pe locul patru în grupă, pierduse la o diferenţă de 20 de goluri meciul cu Rusia. Aşa a fost, însă numai până în minutul 41, când se înregistra un avantaj de şase goluri (scor 24-18) al tricolorelor, la fel ca în prima parte a meciului (11-5, minutul 15). Apoi, s-a repetat scenariul din ultimul joc din grupă, cel cu Germania (29-29), cu o cădere bruscă exact în aceeaşi perioadă a partidei. De la 27-24 în minutul 50, Japonia a reușit ceea ce înaintea meciului se credea că e imposibil: a înscris de patru ori la rând şi a preluat conducerea (min. 55).

Campioanele mondiale de junioare de acum doi ani erau în faţa unui deznodământ ruşinos, care a fost evitat de gălăţeanca Elena Dache, eroina finalului de meci. În ultimele patru minute, interul dreapta a marcat trei goluri, a scos un „şapte metri” şi o eliminare în echipa adversă. Şi-a readus echipa la conducere cu un gol înscris când mai erau 53 de secunde, niponele au egalat din nou, galăţeanca reuşind să înscrie şi golul victoriei când mai erau doar trei secunde!!!

În partida anterioară, cu Germania, tot Dache a marcat ultimul gol al României, când mai erau numai 16 secunde, pentru un egal echivalent cu terminarea pe primul loc în grupă.

Elena Dache, acum la CSM Bucureşti, a început practicarea handbalului la nivel şcolar la Şendreni, cu profesorul Manuel Ivan, apoi a trecut la CS Şcolar Galaţi, unde a lucrat primii ani cu antrenorul Miron Stanciu şi apoi cu Maria Lupu.

Au evoluat şi celelalte trei gălăţence din echipa României: Alexandra Dindiligan (50 de minute pe teren, 5 goluri din 8 aruncări), Daniela Corban (7 minute jucate, 1 gol dintr-o singură aruncare) şi Andreea Taivan (20 de minute jucate, fără gol marcat)

În sferturile de finală, România va juca marți seară, de la ora 20.45, cu formaţia Croaţiei, care a trecut de Ungaria în optimi la mare luptă, scor 26-25.

Citit 2597 ori Ultima modificare Marți, 12 Iulie 2016 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.