Al treilea meci la rând cu ultimele secunde dramatice! Victorie, România e în semifinale!

Al treilea meci la rând cu ultimele secunde dramatice! Victorie, România e în semifinale!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa naţională feminină de handbal a României, cu patru gălăţence în componenţă, s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de tineret (Under 20), după victoria conturată în ultimele secunde în faţa Croaţiei, scor 21-20.

Româncele au avut cel mai slab început de meci de la acest Mondial, iar efectul a fost drastic: 1-5 în minutul 9. De la 4-8 (min. 17) a început revenirea, deşi s-a trecut printr-o inferioritate generată de o mică gafă a lui Laslo, intrare prea rapidă în teren la schimbare. Campioanele mondiale de junioare de acum doi ani au început să facă tot mai bine faza defensivă, erorile din atac s-au rărit, ecartul a fost recuperat şi cu câteva secunde înainte de pauză România prelua conducerea: 11-10.

Ritmul foarte bun s-a menţinut şi după reluare, tricolorele ajungând să aibă 15-11 în minutul 36. Intrarea în ultimele 20 de minute, perioadă nefastă în precedentele două partide, a adus şi de data aceasta o scădere a eficienţei din atac, cu efecte estompate semnificativ de portarul Dumanska, cu cel puţin patru mingi apărate la rând. După minute bune de secetă, s-a înscris pentru 16-14, un nou sprint până la 18-14, dar emoţiile nici vorbă să fi fost alungate. S-a intrat în ultimele 10 minute cu un plus de trei goluri, ajuns minim în min. 53 (19-18). La 20-19, când mai erau 5 minute, gălăţeanca Elena Dache (folosită preponderent pe faza defensivă) a scos un 7 metri în inferioritate numerică, dar Croaţia s-a apropiat din nou la limita rezistenţei nervilor: 21-20 cu un minut şi 15 secunde rămase.

S-a încercat un atac cât mai lung, însă s-a exagerat şi arbitrii au fluierat „pasiv” înaintea ultimelor 30 de secunde şi posesie croată. Tensiunea a atins cote maxime când mai erau 12 secunde, croatele obţinând o aruncare de la 7 metri. Barăăăă şi victorie românească!

Dintre gălăţence, Daniela Corban a fost folosită destul de puţin, ea nefiind printre marcatoare, la fel ca Elena Dache. Alexandra Dindiligan a făcut un nou meci excelent, pe lângă numeroasele recuperări defensive bifând şi 5 goluri înscrise. Foarte bine a evoluat şi extrema dreaptă de la CSU Danubius, Andreea Taivan, cu 2 goluri marcate şi utilitate maximă în apărare.

În semifinale, România va întâlni, joi, puternica formaţia a Danemarcei, care a trecut în sferturi de Suedia lejer, scor 22-15.

Citit 2445 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iulie 2016 13:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.