TENIS/ Pauză forţată pentru Patricia Ţig

TENIS/ Pauză forţată pentru Patricia Ţig
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cele zece zile fără antrenament specific dinaintea turneului de la Bucureşti nu au fost de ajuns, gălăţeanca fiind nevoită să facă doar pregătire fizică în săptămânile următoare, din cauza unei accidentări la cot


Jucătoarea gălăţeană de tenis Patricia Ţig, aflată pe locul 99 în ierarhia mondială, s-a retras din turneul de la Bastad (Suedia), programat săptămâna următoare, din cauza unei accidentări la cot. Durerile au devenit serioase în urmă cu aproape două săptămâni, când, la turneul de la Budapesta, gălăţeanca a decis să abandoneze în primul tur, la scorul de 3-0 în favoarea sa, tocmai pentru a nu risca o agravare a afecţiunii.

A revenit în circuit la BRD Bucharest, unde s-a oprit în turul secund, învinsă joi de letona Anastasia Sevastova (66 WTA, scor 6-2, 6-2), jocul său, cu multe erori neforţate, fiind influenţat de reapariţia durerilor, dar şi de faptul că nu a mai pus mâna pe rachetă la antrenamente. "A fost greu, pentru că nu m-am putut antrena, prima oară când am bătut mingea a fost înainte de meciul cu Ioana (n.r. - Ioana Mincă, pe care a învins-o în primul tur)", a spus Patricia Ţig. Durerile au reapărut la meciul cu Sevastova, s-a gândit la retragere încă după primul game, dar a continuat să joace, de dragul spectatorilor. "Îmi place să joc la acest turneu. Este acasă, este altceva când ai susţinerea spectatorilor. Nu trebuia să joc acest meci, abia acum îmi dau seama de acest lucru. La cea mai mică durere, trebuia să mă opresc, dar nu am făcut-o. Desigur, acesta nu este motivul principal pentru care am pierdut meciul. În rest, sunt destul de bine, făcând excepție această accidentare'', a explicat Ţig.

Diagnosticul medicilor este epicondilită, pe care specialiştii în ortopedie o numesc popular "cotul tenismenului", tocmai pentru că este o afecţiune specifică practicanţilor acestui sport. Epicondilita este o inflamaţie a tendoanelor ce deservesc musculatura extensoare a mâinii şi care se află în partea posterioara a antebraţului. Este o leziune cauzată de suprasolicitare (efectuarea în mod repetat a aceloraşi mişcări) şi se manifestă prin durere şi inflamarea exteriorului cotului. Afecţiunea se tratează nechirurgical în majoritatea cazurilor, iar primul pas spre recuperare este asigurarea repausului braţului timp de mai multe săptămâni.

Astfel, Ţig este nevoită să nu mai pună mâna pe racheta de tenis până când nu va fi recuperată completă, perioadă în care se va axa pe pregătire fizică. "Nu mi-am propus absolut nimic pentru viitor. În primul rând, vreau să mă refac după această accidentare la cot. Este din ce în ce mai rău şi nu este un semn bun pentru mine. Acum, cel mai important este să fiu sănătoasă, acesta este obiectivul meu pentru perioada următoare Dacă mă voi simți bine, vreau apoi să merg la turnee în Canada şi Statele Unite ale Americii", a mai spus sportiva gălăţeană.

Citit 1369 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2016 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.