Fără zi de pauză după întoarcerea TRIUMFĂTOARE de la Campionatul Mondial!

Fără zi de pauză după întoarcerea TRIUMFĂTOARE de la Campionatul Mondial!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: Schimbări ale locurilor de disputare ale partidelor din Liga Naţională, faţă de primele informaţii venite dinspre federaţie. Astfel, CSU Danubius va începe cu două deplasări, la campioana CSM Bucureşti şi apoi Corona Braşov. În etapa a treia va fi primul meci acasă, cu HCM Zalău, urmat de deplasare la HM Roman şi derbiul zonal cu Dunărea Brăila, la Galaţi în etapa a cincea.


 

Andreea Taivan s-a prezentat la echipa de club, fără nicio zi de pauză, după întoarcerea de la Moscova cu medalia de bronz


Handbalistele echipei naţionale de tineret a României, care au obţinut săptămâna trecută medaliile de bronz la Campionatul Mondial, s-au întors în ţară în toiul nopţii de sâmbătă spre duminică. Extrema dreaptă Andreea Taivan, singura dintre cele patru gălăţence medaliate în competiţia de la Moscova care joacă la o echipă din oraşul natal, CSU Danubius, a ajuns în Galaţi duminică, în jurul orei 17.00, iar aseară urma să se prezinte la antrenamentul formaţiei de la club. De timp liber, nici vorbă deocamdată, în prima parte a zilei de ieri fiind ocupată cu înscrierea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

"Sper totuşi să mi se dea câteva zile libere. O săptămână de pauză ar fi super, că nu mai pot", a mărturisit Andreea. După terminarea campionatului, a avut doar trei-patru zile libere, apoi mai bine de o lună a fost la echipa naţională, în cantonament şi apoi la competiţia de la Moscova.

Când vorbeşte despre performanţa reuşită în Rusia, lasă senzaţia că şi-ar fi dorit mai multă grijă faţă de această generaţie, medaliată cu aur şi în urmă cu doi ani la Mondialul de junioare: "Satisfacţia este uriaşă, este o mare performanţă. Dacă s-ar fi găsit soluţii să jucăm împreună, spre exemplu cinci la o echipă de club, cinci la alta, poate s-a fi putut chiar mai mult. E greu să ajungi la un nivel optim al relaţiilor de joc când ai doar o lună de antrenamente împreună. Danemarca (n.r. - care a învins România în semifinale) are acelaşi antrenor cu care a fost mereu pe podium în ultimii patru ani: la Europenele din Polonia, la Mondialele din Macedonia, când am câştigat noi, anul trecut la Europene şi acum, din nou, campioană. Coreencele au şase luni campionat, iar celelalte şase luni din an sunt în cantonament, pregătesc Jocurile Olimpice. În Muntenegru, aproape toate fetele cu care am jucat acum doi ani se pregătesc acum cu prima echipă. Toate acestea înseamnă proiecte pe termen lung".

Ce meci în prima etapă!

Tragerea la sorţi a programului Ligii Naţionale feminine, care a avut loc ieri, a hărăzit un meci de mare atracţie la Galaţi, încă din prima etapă: nou-promovata CSU Danubius va întâlni, pe 11 septembrie, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, CSM Bucureşti!

De altfel, programul din prima parte a campionatului este unul extrem de dificil pentru echipa gălăţeană: cu formaţia Corona Braşov (deplasare) în etapa a doua, apoi cu HC Zalău (tot deplasare), HCM Roman (acasă), iar în etapa a cincea derbiul regional cu Dunărea Brăila (deplasare).

Liga Naţională de handbal feminin 2016-2017 se va desfăşura fără HCM Baia Mare la start, înlocuită de HCM Buzău, şi fără play-off şi play-out, la fel ca ediţia precedentă.

Citit 1504 ori Ultima modificare Marți, 19 Iulie 2016 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.