TRANSFERURI pentru câştigarea campionatului, la Arcada

TRANSFERURI pentru câştigarea campionatului, la Arcada
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa gălăţeană a semnat cu un voleibalist rus înalt de 2,12 metri, care a jucat ultimele două sezoane în Liga Campionilor * Sunt negocieri avansate şi cu căpitanul echipei naţionale a Serbiei


Echipa masculină de volei Arcada Galaţi, medaliată cu bronz în sezonul trecut al campionatului primei ligi, are ambiţii maxime pentru ediţia următoare, câştigarea titlului de campioană, astfel că cei din conducerea clubului, inclusiv stafful tehnic, sunt preocupaţi de alcătuirea unui lot cât mai valoros. "Facem tot ce se poate pentru a forma în timp util un lot competitiv, pentru că ne aşteaptă un sezon ce se anunţă extrem de disputat şi în care obiectivele noastre sunt foarte clare: câştigarea campionatului şi un parcurs european cât mai lung în Cupa CEV", a subliniat Mirel Zaharescu, managerul clubului.

Reluarea antrenamentelor este programată peste câteva zile (luni, 25 iulie), dorindu-se ca în acel moment să fie conturată componenţa lotului. Astfel, oficialii clubului au confirmat parafarea unui nou transfer, cel al rusului Alexander Safonov (foto). Are 25 de ani, o înălţime impresionantă (2,12 metri) şi joacă pe postul de centru. Vine din campionatul Rusiei, de la formaţia Belogorie Belgorod, cu care în utlimele două sezoane în jucat în Liga Campionilor şi a terminat pe locul trei în campionatul intern. Belogorie Belgorod este una dintre cele mai puternice formaţii din Europa, câştigând Liga Campionilor în urmă cu doi ani.

Semnarea contractului cu Safonov reprezintă a doua achiziţie din această vară, după cea a liberoului sârb Nikola Rosici.

Totodată, se încearcă şi aducerea experimantului Bojan Janici, un sârb în vârstă de 34 de ani, cu care negocierile sunt într-o fază avansată. Janici este cunoscut pasionaţilor de volei din ţară întrucât a evoluat acum două sezoane la fosta campioană VCM Tomis Constanţa. Este căpitanul echipei naţionale a Serbiei, cu care a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice (Beijing - 2008 şi Londra - 2012).

În acest moment, pe lângă Safonov şi Rosici, lotul echipei gălăţene mai cuprinde alţi opt jucători, care au evoluat şi sezonul trecut: Filip Despotovski, Nemanja Radovici, Caio Provenzano de Pra (cărora le-au fost prelungite contractele), Şerban Paşcan, Liviu Cristudor, Alexandru Cerşemba, George Zahar şi Alexandru Muscină. Cu Silviu Suson nu s-a ajuns la una acord pentru un nou contract, însă este foarte aproape de a-şi prelungi contractul Mihai Dumitrache, craioveanul care are deja două sezoane la Arcada.

În linii mari, s-a stabilit şi programul perioadei de pregătire. Începând de luni, vor fi trei săptămâni de antrenamente în Galaţi, apoi antrenorii Nicu Harabagiu şi Marian Apostu îşi vor transfera „cartierul general” la Cheile Grădiştei, pentru un  cantonament montan de zece zile la altitudine. Apoi, vor urma meciurile de pregătire, inclusiv în cadrul turneului amical devenit tradiţional la Galaţi, „Cupa Arcada”, preconizat a avea loc în perioada 23-25 septembrie. Startul în noul campionat  este programat pentru 8 octombrie.

Citit 1690 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2016 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.