TENIS / Gălăţeanca Gabriela Talabă va juca a doua finală a carierei din circuitul profesionist
Foto: Foto Doru Sava

TENIS / Gălăţeanca Gabriela Talabă va juca a doua finală a carierei din circuitul profesionist
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: În finală, Gabriela talabă a fost învinsă de românca Jaqueline Cristian (18 ani, locul 467 WTA), scor 6-7, 3.6. Pentru Jaqueline Cristian, care începuse anul pe locul 827 WTA, aceasta este al patrulea turneu Futures câştigat în 2016, precedentele fiind toate în Egipt, la Sharm El Sheikh.


 

Jucătoare gălățeană de tenis Gabriela Talabă s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de categorie Futures de la Tg. Jiu, dotat cu premii de 10.000 de dolari.

În semifinală, Gabriela Talabă a învins-o cu 7-6 (5), 7-5 pe Alexandra Perper (Republica Moldova), una dintre cele mai în formă jucătoare din această perioadă din turneele de categorie Futures desfăşurate în România. Perper (24 de ani, locul 450 WTA) are câştigate în această vară trei astfel de turnee, două la Galaţi şi unul la Iaşi.

Talabă se află pe locul 862 în ierarhia mondială, clasarea modestă fiind explicată de numărul mic de turnee din circuitul ITF Pro la care a participat. Gălăţeanca este studentă în SUA, unde joacă în campionatul universitar pentru  Texas Tech, situaţie în care nu poate evolua în circuitul internaţional decât în perioada vacanţei de vară.

Pentru Gabriela Talabă, mâine va fi a doua finală ITF Pro din carieră, precedenta datând din august 2014, de la Bucureşti. În acest sezon are în palmares un turneu Futures câştigat, cel de la Focşani, dar în proba de dublu, alături de Oana Simion.

Citit 2130 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iulie 2016 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.