Jucătoarea gălăţeancă de tenis Patricia Ţig, pe tabloul principal al US Open

Jucătoarea gălăţeancă de tenis Patricia Ţig, pe tabloul principal al US Open
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălăţeanca a fost admisă, pentru a doua oară, pe "principalul" unui turneu de Grand Slam


Jucătoarea gălăţeancă de tenis Patricia Ţig, revenită pe locul 100 mondial, se află printre cele cinci românce admise pe tabloul principal al turneului US Open (29 august - 11 septembrie), alături de Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea.

Pentru Ţig, care ieri a împlinit 22 de ani, acesta este al doilea turneu de Grand Slam din carieră în care va juca direct pe tablou, după cel de la Wimbledon.

Parcursul bun din prima jumătate a anului i-a permis gălăţencei să aibă un clasament bun. Dacă înainte de turneul de la Madrid, unde a ajuns în „sferturi”, Ţig ocupa locul 134 WTA, doar două săptămâni mai târziu (pe 23 mai) a intrat în Top 100, pe locul 99 WTA, cea mai bună clasare a carierei.

Accidentarea la cotul mâinii drepte, în timpul turneului ITF de la Budapesta, când a decis să abandoneze în primul tur, tocmai pentru a nu risca o problemă mai gravă, i-a adus o pauză prelungită gălăţencei, care se află în această perioadă la recuperare, la Braşov. Diagnosticul medicilor este epicondilită, pe care specialiştii în ortopedie o numesc popular “cotul tenismenului”, tocmai pentru că este o afecţiune specifică practicanţilor acestui sport. Epicondilita este o inflamaţie a tendoanelor ce deservesc musculatura extensoare a mâinii şi care se află în partea posterioară a antebraţului. Este o leziune cauzată de suprasolicitare (efectuarea în mod repetat a aceloraşi mişcări) şi se manifestă prin durere şi inflamarea exteriorului cotului. Afecţiunea se tratează nechirurgical în majoritatea cazurilor, iar primul pas spre recuperare este asigurarea repausului braţului timp de mai multe săptămâni.

Deşi trebuia să participe în această săptămână la turneul Premier 5 de la Montreal, Ţig a fost nevoită să renunţe la întrecerea canadiană, dar şi la turneul ITF de la Granby (50.000 de dolari), care se desfăşoară în perioada 1-7 august.

De acum toată atenţia gălăţencei este pentru o recuperare cât mai bună în vederea abordării cu succes al celui de-al patrulea Grand Slam al anului. În ediţia precedentă a US Open, Ţig a ajuns până în turul al doilea preliminar, când a fost învinsă de nipona Mayo Hibi (locul 177 la acel moment), scor 4-6, 6-4, 6-3.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE ACTIVITATEA PROFESIONALĂ A JUCĂTOAREI GĂLĂȚENE DE TENIS PATRICIA ȚIG - CLICK AICI

Citit 1960 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2016 03:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.