FUTSAL. United, locul întâi în ”Cupa Iaşiului”

FUTSAL. United, locul întâi în ”Cupa Iaşiului”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce a încheiat foarte bine sezonul trecut (cu o medalie de argint şi două de bronz în competiţiile interne), United Galaţi are gânduri mari şi pentru viitorul campionat de futsal, al 15-lea, care va debuta peste o lună. Antrenorul David Asandei a sunat adunarea, primul antrenament având loc pe 1 august. Grabă a fost şi în ceea ce priveşte jocurile de verificare, în weekend gălăţenii fiind prezenţi la un turneu cu patru echipe, disputat la Iaşi. Deşi fără prea multe antrenamente efectuate, gălăţenii au fost „vioara întâi”, cucerind trofeul pus în joc de organizatori - „Cupa Iaşiului”. Succesul este cu atât mai important întrucât la turneu au luat parte echipe cu pretenţii. United a susţinut primul meci în compania echipei clubului organizator - CSM Politehnica Iaşi.

Confruntarea celor două grupări a dat naştere unei dispute foarte interesante, care a necesitat executarea loviturilor de departajare. Gazdele au condus cu 3-0 şi 4-3, însă gălăţenii au revenit spectaculos şi au egalat la patru, cu câteva secunde înainte de fluierul final (autorii golurilor fiind Laşcu 3 şi Cojoc). În aceste condiţii s-a procedat la executarea şuturilor de departajare, o prelungire „gustată” de spectatori, aceştia asistând la executarea a nu mai puţin de 23 de lovituri. Finalmente, cei de la United s-au impus cu scorul de 16-15.

În celălalt meci din prima zi. Classic Chişinău (campioana R. Moldova) a dispus de FK Odorheiu Secuiesc, cu scorul de 5-4, după lovituri de penalitate (3-3, la finalul timpului regulamentar). Astfel, United şi formaţia din Chişinău şi-au disputat trofeul, în finală. De data aceasta gălăţenii s-au impus mai clar, scor 6-2, prin reuşitele lui Tudose 2, Crăciun, Moldoveanu, Burdujel şi Apostol.

United a aliniat jucătorii: Wellington, Păduraru - Tudose (declarat cel mai bun jucător al turneului), Burdujel, Cojoc, Laşcu, Moldoveanu, Crăciun, Cireş, Apostol şi Bâgu.

În finalul acestei săptămâni, United va fi prezentă la un nou turneu. De data aceasta va fi unul în organizare proprie, iar trofeul acordat se numeşte „Cupa Nicolae Rainea”. Au fost invitate echipele: Grand Pro Varna - campioana Bulgariei, CSM Poli Iaşi şi Dunărea Călăraşi.

Citit 853 ori Ultima modificare Marți, 16 August 2016 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.