United va deschide noul sezon al Ligii I de FUTSAL

United va deschide noul sezon al Ligii I de FUTSAL
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

S-au tras la sorţi meciurile viitorului campionat, echipa gălăţeană urmând să înceapă cu o deplasare la Tg. Secuiesc, devansată la cererea adversarei


La Casa Fotbalului au fost trase la sorţi meciurile turului Campionatului de futsal pentru echipele din Liga I şi Liga a II-a. În viitorul sezon, prima Ligă va funcţiona cu 11 echipe, după ce nou-promovata Luceafărul Buzău nu s-a înscris, în timp ce Liga a II-a va avea 10 echipe. Clubul United Galaţi nu va înscrie echipă în eşalonul al doilea, acolo unde a obţinut un titlu de campioană.

În schimb, United va trebui să aibă echipă de tineret (Under 19), obligativitate impusă de federaţie cluburilor din Liga I, în care fiecare grupare trebuie să înregimenteze în lot cel puţin şapte jucători de 19 ani şi maximum trei mai mari de această vârstă.

United Galaţi, medaliată cu bronz sezonul trecut, va avea următorul program în Liga I: în prima etapă în deplasare cu KSE Tg. Secuiesc, apoi acasă cu Clujana Cluj, în etapa a III-a va sta, urmând deplasare la Muncitorul Reşiţa şi meci acasă cu Autobergamo Deva (deţinătoarea „Cupei României”). În ultimele şase etape (VI-XI) se va juca astfel: cu Dunărea Călăraşi (d), KSE Odorheiu Secuiesc (a), CSM Politehnica Iaşi (d), Spicom Sf. Gheorghe (a), Informatica Timişoara (d) şi City’us Tg. Mureş (a).

Prima etapă este programată pe 4 septembrie, însă United va deschide noul sezon cu două zile mai devreme, acceptând solicitarea celor din Tg. Secuiesc de a juca pe 2 septembrie.

Echipele din primul eşalon vor juca tur-retur, iar la finele sezonului regulat se va continua cu play-off cu ocupantele locurilor 1-8, în care se va juca în sistemul două victorii din trei. Echipele de pe ultimele două locuri vor retrograda în Liga a II-a, iar cea de pe locul 9 va juca cu formaţia de pe locul doi din eşalonul secund un baraj pentru promovare/rămânere în prima ligă. 

În „Cupa României”, în primul tur United va fi cap de serie, alături de echipele din Deva, Tg. Mureş şi Iaşi.

Până la startul sezonul, vineri şi sâmbătă (19 şi 20 august) la Sala Sporturilor “Dunărea”, clubul gălăţean va organiza cea de-a doua ediţie a Memorialului „Nicolae Rainea”, un turneu amical cu participarea echipelor: Grand Pro Varna, campioana Bulgariei, CSM Politehnica Iaşi, Dunărea Călăraşi şi United. Vineri sunt programate partidele United Galaţi - Grand Pro Varna (ora 17.00) şi Dunărea Călăraşi – CSM Poli Iaşi (ora 19.00) iar sâmbătă, de la ora 10.00, respectiv 12.00, cele două finale.

Citit 1371 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2016 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.