Patricia Ţig revine în circuitul WTA direct la US Open

Patricia Ţig revine în circuitul WTA direct la US Open
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălăţeanca este recuperată complet după accidentare şi pleacă în Statele Unite pentru a pregăti ultimul turneu de Mare Şlem al anului

Jucătoarea de tenis Patricia Ţig (22 de ani) a scăpat de problemele medicale de la cotul mâinii drepte şi îşi pregăteşte revenirea în circuitul WTA, după o pauză de o lună şi jumătate.

Gălăţeanca a avut „epicondilită”, afecţiune pe care specialiştii în ortopedie o numesc popular "cotul tenismenului", tocmai pentru că este specifică practicanţilor acestui sport. Epicondilita este o inflamaţie a tendoanelor ce deservesc musculatura extensoare a mâinii şi care se află în partea posterioară a antebraţului. Este o leziune cauzată de suprasolicitare (efectuarea în mod repetat a aceloraşi mişcări) şi se manifestă prin durere şi inflamarea exteriorului cotului.

Durerile au devenit sâcâitoare în timpul turneului de la Budapesta, de la începutul lunii iulie, unde Ţig a abandonat în primul tur pentru a nu-şi periclita prezenţa la Openul de la Bucureşti. Însă, pauza de două săptămâni luată atunci nu a fost de ajuns, iar durerile au reapărut, în special la meciul din turul doi de la „BRD Bucharest Open”, disputat pe 14 iulie. Cum, în cazul acestei afecţiuni, primul pas spre recuperare este repausul braţului o perioadă mai lungă, de atunci Patricia Ţig nu a mai jucat deloc.

Mult timp s-a pregătit doar din punct de vedere fizic, iar în acest moment este recuperată complet. „Sunt bine acum, am scăpat de acele dureri şi mi-am reluat antrenamentele la nivel normal”, ne-a spus, ieri, jucătoarea. Patricia a adăugat că astăzi pleacă spre Statele Unite, pentru a avea timp de acomodare cu diferenţa de fus orar şi cu suprafaţa pe care se va juca la US Open (29 august - 11 septembrie), turneul la care va reveni în circuitul WTA.

Gălăţeanca a avut în vara acestui an cea mai bună clasare din carieră, locul 99 în ierarhia WTA, iar absenţa de o lună şi jumătate de la turnee i-a generat o coborâre până pe 129, poziţie pe care se va afla la actualizarea de la începutul săptămânii viitoare.

Din fericire pentru ea, lista de intrare la US Open s-a făcut când încă era în Top 100, astfel că va fi prezentă direct pe tabloul principal, pentru a doua oară în carieră la un turneu de Mare Şlem, după Wimbledon 2016. La Londra, a fost învinsă în primul tur de italianca Sara Errani, scor 6-4, 6-4.

Pe tabloul principal de la US Open mai sunt alte patru românce: Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cârstea.

Citit 1726 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2016 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.