FOTBAL. Oţelul arată că poate domina Liga IV
Foto: Foto SC Oţelul Galaţi

FOTBAL. Oţelul arată că poate domina Liga IV
Evaluaţi acest articol
(408 voturi)

Echipa clădită pe suportul fanilor a oferit un nou spectacol ofensiv într-un meci amical cu a treia clasată din sezonul trecut


Echipa de fotbal SC Oţelul Galaţi arată în partidele amicale că are potential pentru a domina Liga a IV-a, campionat pe care îl va începe la sfârşitul acestei săptămâni şi pe care îl doreşte încheiat cu promovarea în al treilea eşalon. Formaţia înfiinţată de suporteri în această vară ca o continuatoare a campioanei din 2011, a câştigat entuziasmant, scor 9-0 (5-0), partida amicală cu Unirea Braniştea, disputată sâmbătă seara, la Galaţi. În sezonul trecut Unirea Braniştea a terminat pe locul al treilea în Liga IV.

Antrenorul Stelian Bordieanu a început meciul cu următorul “11”: Ştefan Bordieanu - Neagu, Scutaru, Ruben Codreanu, Ciurea, Postelnicu, Tudosă, Năpârlică, Radu, Gheorghe şi Buteseacă.

Au mai intrat pe parcursul meciului: Vlasie, Ţâmpău, Eugen Baştină, Păduraru, Hanghiuc, Mocanu, Smadu, Pavel, Lepădatu şi Cristof.

Se remarcă că încă un fotbalist ce are experinţa meciurilor în prima ligă cu Oţelul s-a alăturat acestui proiect, portarul Alexandru “Kahn” Vlasie (26 de ani).

Golurile echipei roşu-alb-albastre au fost marcate de: Pavel - 2, Gheorghe, Ruben Codreanu, Buteseacă, Ţâmpău, Smadu, Postelnicu şi Radu.

Şi în precedentul meci amical “oţelarii” avuseseră o evoluţie similară, cu multe reuşite ofensive: 8-1 cu Siretul Piscu (Liga IV), în urmă cu o săptămână şi jumătate.

Totodată, meciul amical cu Unirea Braniştea a fost un nou prilej pentru suporteri de a continua să-şi susţină financiar clubul pe care l-au înfiinţat. Din donaţiile celor prezenţi în tribune s-a strâns suma de 955 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru deplasarea echipelor de juniori A şi B, participante în Campionatul Naţional.

Conform Asociaţiei Judeţene de Fotbal, campionatul Ligii a IV-a va începe duminică, 4 septembrie. În prima etapă, Suporter Club Oţelul va juca, pe teren propriu, cu Victoria Independenţa. În etapa a doua, SC Oţelul va juca, în deplasare, cu Siretul Piscu. În continuare, programul acestei formaţii în turul campionatului va fi următorul: cu Avântul Drăgăneşti (18 septembrie, acasă), Juventus Toflea (25 septembrie, acasă), Avântul Vânători (2 octombrie, deplasare), Unirea Braniştea (9 octombrie, acasă), Muncitorul Ghidigeni (16 octombrie, deplasare), Zimbrul Slobozia Conachi (23 octombrie, acasă), Viitorul Costache Conachi (30 octombrie, deplasare), Quantum Club Galaţi (6 noiembrie, acasă), CSS Tecuci (13 noiembrie, deplasare), Bujorii Tg. Bujor (20 noiembrie, acasă) şi Gloria Iveşti (27 noiembrie, deplasare).

Altfel, proiectul similar demarat la Ploieşti de către suporterii Petrolului a avut un start competiţional impresionant. La primul meci din Liga IV al noului Petrolul, au fost 6.128 spectatori plătitori. La casele de bilete s-au format cozi foarte mari, care au dus la amânarea începerii partidei cu jumătate de oră!

Citit 14753 ori Ultima modificare Duminică, 28 August 2016 13:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.