Echipa gălăţeană de VOLEI MASCULIN Arcada pregăteşte bătăliile pentru titlu

Echipa gălăţeană de VOLEI MASCULIN Arcada pregăteşte bătăliile pentru titlu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa gălăţeană a încheiat cantonamentul de la Cheile Grădiştei cu cinci jucători noi în lot faţă de sezonul trecut


Pentru că obiectivele echipei masculine de volei Arcada Galaţi pentru viitorul sezon sunt dintre cele mai îndrăzneţe, am ţinut să avem un dialog cu ambii antrenori ai actualului staff tehnic - Nicuşor Harabagiu şi Marian Apostu, pentru a afla ultimele noutăţi, după încheierea cantonamentului de la Cheile Grădiştei.

- S-a încheiat o primă etapă, foarte importantă, în campania de pregătire a voleibaliştilor de la Arcada. Cum consideraţi rezultatul acesteia?

Nicu Harabagiu: Am avut o perioadă de 12 zile cu pregătiri intense, în care accentul l-am pus, în principal, pe acumulările fizice. La un sezon cum se anunţă acesta, de anduranţă, avem nevoie de jucători foarte bine pregătiţi din punct de vedere fizic. Am avut condiţii foarte bune de pregătire, iar jucătorii au răspuns bine la toate solicitările noastre. Spre finalul cantonamentului de la Cheile Grădiştei, au ajuns şi ultimele două achiziţii - Safonov şi Janici. Nu a fost prezent Andrei Spînu, care se află în pregătiri la lotul naţional. Pe lângă antrenamentele obişnuite, ne-a interesat şi acomodarea nou-veniţilor şi integrarea lor în angrenajul grupului. Consider că a fost un cantonament reuşit şi pentru că nu am avut niciun accidentat.

- Consideraţi benefice şi suficiente transferurile realizate în această vară?

Marian Apostu: Fără discuţie, în lotul nostru au fost încorporaţi jucători valoroşi, care dorim să confirme. Un lucru îmbucurător este şi faptul că avem toate posturile acoperite. Ne aşteaptă un sezon încărcat (n.r. - campionat, Cupa României şi Cupa Confederaţiei Europene de Volei - CEV), căruia va trebui să-i facem faţă. Pentru că în campionat am avut un parcurs ascendent, clasări pe locurile 7, 5 şi 3, în ultimele trei sezoane, acum e timpul să vină rândul cifrei „unu” în contul realizărilor noastre.

- Cum se va derula următoarea etapă a programului de pregătire?

N. Harabagiu: Ne vom axa pe latura pregătirii tehnico-tactice şi realizarea rapidă a omogenităţii lotului. Avem un colectiv de jucători valoroşi, dar aceştia trebuie să alcătuiască o echipă cu adevărat, numai astfel vom reuşi să realizăm obiectivele impuse de conducerea clubului. Desigur, mai avem de lucru şi tocmai pe acest aspect, al omogenizării, vom plusa. Primul prilej ni-l oferă turneul cu meciuri de verificare de la Piatra Neamţ (n.r. - 2-4 septembrie). Aici ne vom confrunta cu localnicii de la VCM LPS Piatra Neamţ, Steaua şi Ştiinţa Explorări Baia Mare.

Până la startul sezonului (n.r. - 15 octombrie, acasă, cu CSM Bucureşti), vom avem prilejul altor meciuri de verificare. Acest lucru se va petrece la cele trei viitoare turnee organizate, în ordine, de Tricolorul Ploieşti, Steaua şi de noi, "Cupa Arcada".

- În încheiere, să parcurgem numele jucătorilor chemaţi să înfăptuiască obiectivul îndrăzneţ al conducerii Clubului Arcada.

M. Apostu: Ne-am dorit jucători foarte buni şi putem spune că, în actualul lot, avem într-adevăr jucători de calibru. Este vorba despre foşti şi actuali internaţionali, care reprezintă şcoli renumite de volei de pe bătrânul continent: Serbia, Macedonia, Rusia şi Bulgaria. Sunt jucători pe care ne putem baza. Noii sosiţi sunt Nikola Rosici (libero), Bojan Janici (secund) - din Serbia, Miroslav Gradinarov (secund) - Bulgaria, Alexander Safonov (centru) - Rusia şi internaţionalul român Andrei Spînu. Iată-i şi pe cei care şi-au reînnoit contractele cu Arcada: Filip Despotovski, Nemanja Radovici, Caio Provenzano de Pra, Paşcan, Cristudor, Dumitrache, Cerşemba, Zahar şi Muscină.

Citit 2561 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.