Oţelul, spectacol încă din prima etapă (FOTO)

Oţelul, spectacol încă din prima etapă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(158 voturi)

*În primul meci oficial din Liga a IV-a, echipa suporterilor gălăţeni, SC Oţelul, a demonstrat că poate obţine promovarea

Echipa de fotbal SC Oţelul Galaţi a arătat încă din prima etapă  că are potenţial şi că poate să îşi vadă atins obiectivul propus, promovarea în Liga a III-a, încă din primul an de existenţă. Formaţia înfiinţată de suporteri în această vară, ca o continuatoare morală a campioanei din 2011, a câştigat, cu scorul de 6-1 (2-0), partida cu Victoria Independenţa, disputată sâmbătă seară, la Galaţi, într-o atmosferă spectaculoasă, de primă ligă.

Antrenorul Stelian Bordieanu a început meciul cu următorul „11”: Ştefan Bordieanu - Neagu, Scutaru, Codreanu Ruben, Ciurea (c), Postelnicu, Napîrlică, Tudosă, Radu, Buteseacă, Gheorghe. Au mai intrat Ţâmpău (min. 55) în locul lui Buteseacă, Smadu (66) în locul lui Tudosă, Pavel (69) în locul lui Radu şi Hanghiuc (70) în locul lui Gheorghe.

Pentru gălăţeni au marcat: Marius Postelnicu (min. 11 şi 60), Romeo Buteseacă (17), Laurenţiu Radu (58), Petrişor Tudosă (66, din penalti) şi Daniel Pavel (88).

Spectacolul a fost oferit şi de cei 2.000 de suporteri prezenţi la meci, care pe lângă jocurile de lumini şi cântece au fost alături de SC Oţelul Galaţi şi prin donaţiile pe care le-au făcut pentru tânăra echipă, 3.448,5 lei şi 10 euro, bani ce vor fi folosiţi exclusiv pentru nevoile urgente ale echipei de seniori şi ale celor de juniori.

Sorin Haraga, directorul sportiv al echipei, spune că, deşi au existat emoţiile începutului, este mulţumit de atmosfera creată de sportivi şi suporteri. "A fost o atmosferă foarte plăcută, îmi amintesc de vremurile când eram jucător. Suntem mulţumiţi de joc, chiar dacă la fiecare început de competiţie sunt şi ceva emoţii, dar sunt convins că echipa va arăta mult mai bine peste câteva etape. A fost o surpriză foarte plăcută să vedem atâţia oameni alături de noi", a declarat Haraga.

Marcator a două dintre cele şase goluri, Marius Postelnicu spune că evoluţia de sâmbătă le dă încredere. "Ne bucurăm că au fost aşa de mulţi suporteri, iar cu jocul pe care l-am arătat putem să ne atingem obiectivul de a promova", a spus Postelnicu.

Încrezător s-a arătat şi antrenorul Stelian Bordieanu, care a a vrut să le mulţumească tuturor, pentru primul rezultat din noul campionat. "Mă aşteptam să fie multă lume la stadion pentru că ştiam că oamenii din Galaţi sunt iubitori de fotbal, iubitori de Oţelul. Vreau să le mulţumesc, încă nu suntem închegaţi, mai avem câteva lucruri de pus la punct, dar trebuie să mai aşteptăm puţin. Oţelul le aparţine suporterilor, ei sunt cei care conduc, ei sunt cei care susţin echipa. Acesta a fost primul meci, dacă vom avea susţinere putem face mai mult. Donaţiile ne acoperă cheltuielile, în special la echipele de juniori, unde sunt costuri mai mari, dar am ţinut neapărat să avem şi acele două echipe, pentru a le oferi copiilor o şansă de a avea continuitate", a spus tehnicianul gălăţean.

Următorul meci al SC Oţelul se va disputa în deplasare, la Siretul Piscu, duminică.

În ceea ce priveşte meciurile în deplasare, unde terenurile nu sunt la fel de bune ca "Siderurgistul", Bordieanu a ţinut să precizeze că sportivii săi sunt pregătiţi şi pentru acest aspect. "Am adus jucători care au mai lucrat cu mine, care au tehnicitate destul de bună pentru a ne putea descurca şi în meciurile din deplasare, unde condiţia terenului va fi compensată de tehnică", a concluzionat Bordieanu.

      

Citit 7898 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2016 10:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.