RC Municipal Galaţi este campioană la rugby în 7

RC Municipal Galaţi este campioană la rugby în 7
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Echipa municipiului Galaţi, cea mai bună din campionatul intern, după ce în primul sezon s-a clasat pe locul al doilea

Sportul cu balonul oval din Galaţi a repurtat un succes deosebit în aceste zile. Sâmbătă s-au disputat, la Galaţi, pe Stadionul „Municipal”, meciurile ultimului turneu al Campionatului Naţional de rugby în 7, competiţie care a angrenat la start şase formaţii. Cu excepţia Lotului Olimpic, care nu a punctat oficial şi nici nu a organizat vreun turneu, în celelalte oraşe au avut loc cinci turnee (Năvodari a organizat chiar două). Din aceste turnee, Galaţiul a câştigat două, de două s-a clasat pe poziţia a doua, iar în ultimul turneu a terminat la egalitate. Acest lucru a arătat că echipa pregătită de Dorian Secuianu a demonstrat constanţă în joc, ceea ce i-a adus primul titlu de campionă naţională. Să mai spunem că această competiţie se desfăşoară de două sezoane, de atunci de când rugbiul în 7 a fost inclus în rândul sporturilor olimpice, iar RC Municipal s-a clasat pe locul al doilea în sezonul trecut. 

Revenind la meciurile ultimului turneu, să spunem că echipa noastră a înregistrat două victorii: 12-10 cu RC Bârlad şi 31-0 cu CSU „Aurel Vlaicu” Arad, şi un rezultat de egalitate: 12-12 cu CS Năvodari, principala contracandidată la cucerirea titlului de campioană. În aceste condiţii, RCM s-a clasat pe locul întâi, cu 65 de puncte, secondată de CS Năvodari  59 p, Bârlad 49 p, Ştiinţa Petroşani 42 p, CSU Arad 28 p şi Lotul Olimpic - zero puncte.  

Iată jucătorii care au adus Galaţiului titlul naţional: Boboc, Budăian, Dănăilă, Manolachi, Giuşcă, Şişcan, Carabăţ, Leu, Partenie, Cucu, Bădiţă, Misin, Cosmiuc şi Diacon (antrenor Dorian Secuianu, manager Viorel Secuianu). 

În paralel cu această importantă competiţie, cât şi zilele următoare, gălăţenii se pregătesc pentru participarea la Campionatul tradiţional - cel de rugby în 15.

Citit 2993 ori Ultima modificare Duminică, 18 Septembrie 2016 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.