Start cu stângul pentru Phoenix în noul campionat

Start cu stângul pentru Phoenix în noul campionat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de baschet masculin Phoenixa fost învinsă, scor 75-49 (20-6, 21-11, 21-18, 13-14), în deplasare, de formaţia BCM U Piteşti, în prima etapă a Ligii Naţionale (LNBM). Partida a fost controlată încă de la început de Piteşti, cu un singur egal (2-2), cea mai mică diferenţă de scor între cele două echipe fiind de 2 puncte, în primul minut de joc, ca apoi ecartul să crească constant. A doua parte a jocului a fost mai echilibrat, dar diferenţa din prima jumătate de meci nu a mai putut fi recuperată, astfel că gălăţenii au început cu stângul cel de-al doilea sezon din Liga Naţională.

De la Phoenix s-au remarcat Bojovic (15 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă), Petică (9 p, 2 r), Milovanovic (7 p, 7 r), Daniels (6 p, 5 r), Vlaicu (3 p, 2 r), Pîrlog (2 p, 4 r) şi Pesic (2 p, 6 r).

Următorul meci al celor de la Phoenix va avea loc vineri, pe teren propriu, în compania formaţiei BCU Mureş Tg. Mureş - vicecampioana sezonului trecut.

Altfel, luni, echipa CSM Ploieşti, nou-promovată în LNBM, şi-a anunţat retragerea din competiţie, invocând motive financiare, clubul nemaiavând susţinere financiară din partea autorităţilor locale. În urma acestei retrageri oficiale, programul jocurilor rămâne neschimbat, iar echipa adversă a CSM Ploieşti nu va disputa meciul în etapa respectivă. Phoenix urma să joace cu CSM Ploieşti pe 12 noiembrie, acasă, respectiv, pe 1 februarie, în deplasare. În urma acestei situaţii, CSM Ploieşti este considerată echipă retrogradată în actualul sezon competiţional, iar dintre celelalte participante în LNBM va mai retrograda o singură echipa.

Ediţia din acest an a Ligii Naţionale porneşte, aşadar, la drum cu doar 11 echipe, cel mai mic număr de echipe participante în ultimii 12 ani.

În “Cupa României”, Phoenix ar fi trebuit să joace cu CSM Ploieşti, pe 28 septembrie şi 5 octombrie, astfel că în urma retragerii acestora, echipa gălăţeană se va califica direct în faza următoare.

Citit 932 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.